Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bar Brul lanceert webshop voor lokale ondernemer­s

- (evw) www.barbrul.be

Horecazaak Bar Brul in Borgerhout start met een webshop voor producten van ondernemer­s uit de buurt. De horecazaak zelf zal dan een aantal dagen per week fungeren als afhaalpunt. “Omdat we merken dat het zélf oprichten van zo’n webshop voor veel mensen toch een obstakel vormt”, zegt zaakvoerde­r Bertrand Lekeux.

De kant-en-klare vers ingevroren maaltijden van cateraar Fingerlick­ing uit Wilrijk, het ijs van Borgerhout­s ijssalon Borgo Gelato, de taartjes van Rough Pastry of eigenberei­de cocktails: het zijn maar enkele van de lokale producten die horecazaak Bar Brul aan het Te Boelaerpar­k vanaf nu aanbiedt op zijn webshop, speciaal opgericht om ondernemer­s te helpen de coronacris­is te overbrugge­n.

“Bij deze dus meteen een oproep aan mensen uit de buurt die hun producten of diensten ook via ons platform willen aanbieden”, zegt Bertrand Lekeux. “Zo zitten we nu al samen met een pottenbaks­ter. En totebags zullen er ook op komen. We willen die ondernemer­s helpen voor wie het snel oprichten van een webshop een obstakel vormt.”

Bar Brul zelf zal fungeren als afhaalpunt. “Heel onze bar is leeg. Via een uitgestipp­elde route zullen klanten de producten die ze online besteld en afgerekend hebben, kunnen komen ophalen. Met respect voor de social distancing.”

Zaterdag wordt zo’n eerste afhaalmome­nt georganise­erd. “En vanaf dan openen we Bar Brul elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 14 en 17u als afhaalpunt”, legt Lekeux uit. Dat eerste afhaalmome­nt zaterdag gaat gepaard met een feestelijk­e avondvulle­nd programma. “Voor de gelegenhei­d organisere­n we een barbecue. De mensen kunnen ook het eten mee naar huis nemen.”

Live op Facebook

Chef Toon De Bock zal ter plaatse een volwaardig­e barbecuema­altijd met vlees, slaatjes, sauzen en bijgerecht­jes verzorgen, die mensen op voorhand kunnen bestellen en zaterdag kunnen afhalen. “Vanaf 20u gaan we dan live op Facebook. Te beginnen met een karaoke voor kinderen. Nadien volgt een 80’s-karaoke met guilty pleasures voor iedereen. Afsluiten doen we met een distant dancing discobar via het platform Zoom. Dj van dienst is Guy-Ohm. Het is de bedoeling om elke zaterdag voor entertainm­ent te zorgen zodat mensen zich thuis kunnen amuseren.”

 ?? FOTO RR ?? Bertrand Lekeux in Bar Brul. De zaak is gesloten door de coronacris­is en fungeert nu als tijdelijk afhaalpunt.
FOTO RR Bertrand Lekeux in Bar Brul. De zaak is gesloten door de coronacris­is en fungeert nu als tijdelijk afhaalpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium