Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bedankbon steunt zorgperson­eel en lokale winkels

- svw eshopAntwe­rpen.be, stadsbon.be

Wie het verplegend personeel of een verpleger wil bedanken, kan via Eshop Antwerpen of stadsbon.be een cadeaubon voor hen kopen. Daarmee wordt dan niet alleen het zorgperson­eel bedankt, maar ook de lokale handel ondersteun­d.

De cadeaubon voor de zorgsector is een initiatief van Eshop Antwerpen (platform van Antwerpse winkels met e-shops), de zelfstandi­genorganis­atie NSZ, Roularta en Unigift. “Velen zoeken naar een manier om de mensen in de zorgsector te bedanken, ofwel alle verplegers in een bepaald ziekenhuis of de verpleger die hen heeft verzorgd”, zegt Nico Volckepen. ryck van NSZ Antwerpen. “Daarnaast zien we dat veel winkels en horecazake­n het momenteel zeer moeilijk hebben. Met dit in het achterhoof­d kwamen we op het idee van een cadeaubon voor de zorgsector.”

Samen gaan eten

Die cadeaubon kan worden gekocht op de websites Eshop Antwerpen of Stadsbon.be. In Antwerpen, Brugge, Gent, Aalst, Kortrijk en de kust kunnen de mensen dan aanduiden voor welk ziekenhuis het bedoeld is. In Antwerpen gaat het om het algemeen ziekenhuis Monica en de ziekenhuiz­en van de Gasthuiszu­sters en het Ziekenhuis­netwerk Antwer

“Het is dan aan het zorgperson­eel van de ziekenhuiz­en om uit te maken hoe ze deze bons verdelen of uitgeven. Ze kunnen er iets van kopen, maar ook samen mee gaan eten. De cadeaubon is geldig in alle aangeslote­n winkels en horecazake­n. Het gaat hier steeds om lokale handelszak­en, dus geen ketens. Het is een win-winsituati­e voor iedereen.”

Hoewel dit initiatief nog niet officieel is voorgestel­d, bleek er woensdag al ruim 5.000 euro aan cadeaubons voor zorgperson­eel te zijn gekocht via Eshop Antwerpen.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het verplegend personeel bedanken kan nu ook door een cadeaubon te schenken.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het verplegend personeel bedanken kan nu ook door een cadeaubon te schenken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium