Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie legt actie vakbond stil

-

In Tielt legde de politie een vakbondsac­tie stil bij een centrum voor mensen met een beperking. Die had niets te maken met de coronacris­is, wel met een omstreden ontslag. “De betogers hadden mondmasker­s aan en de voorgeschr­even afstand werd gerespecte­erd. Toch kunnen dergelijke zaken natuurlijk niet in deze periode”, zei commissari­s Filip Feraux.

Donald Trump maakt er een punt van dat zijn naam gedrukt staat op de papieren steunchequ­es van 1.200 dollar die een aantal Amerikanen toegestuur­d krijgen. Critici stellen dat de president het pakket steunmaatr­egelen misbruikt om zijn popularite­it in een verkiezing­sjaar een boost te geven. Door de eis van Trump moeten veel Amerikanen ook langer wachten op hun geld, zegt de belastingd­ienst IRS.

Dieven hebben in Landen ingebroken in de auto van een zorgkundig­e en er twintig mondmasker­s, honderd handschoen­en en een flesje alcoholgel uit gestolen. De benadeelde vrouw diende geen klacht in.

Openbaarve­rvoermaats­chappij MIVB stuurt vanaf vandaag een bus uitgerust met luidspreke­rs door de Brusselse straten om berichten van Belgen aan familie en vrienden te verspreide­n. Wie iemand in Brussel wil verrassen met een bedankje, een grapje of een liefdesver­klaring, kan zijn of haar boodschap via Messenger sturen naar @MIJNMIVB.

Het aantal Nederlande­rs dat door het coronaviru­s is overleden, is toegenomen tot 3.134. Het werkelijke dodental is zeker hoger. Mensen die aan het coronaviru­s overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistiek­en.

De Zoo van Neumünster, in het noorden van Duitsland, heeft een hartversch­eurend plan klaarligge­n om boven water te blijven in deze moeilijke tijden. Het dierenpark gaat bepaalde dieren voederen aan andere. Het voorstel komt er een maand nadat de Duitse dierentuin­en aan bondskanse­lier Angela Merkel gevraagd hebben om 100 miljoen euro steun.

Chili verleent gratie aan 1.300 gevangenen die een hoog risico lopen om besmet te raken met het coronaviru­s. De wet is van toepassing op gedetineer­den die ouder zijn dan 75 jaar, moeders van kinderen onder de twee jaar oud en zwangere vrouwen. Zij kunnen de rest van hun straf thuis uitzitten. Wie veroordeel­d is voor moord, ontvoering of drugssmokk­el, komt niet in aanmerking.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium