Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eens jeugdwerke­r, altijd jeugdwerke­r, zeker?”

Schepen Karim Bachar op pad om maatregele­n uit te leggen

- (svw)

Schepen van Integratie & Inburgerin­g en Gelijke Kansen Karim Bachar (sp.a) trekt nog steeds naar de pleintjes, zeker in deze coronatijd­en. Hij spreekt jongeren aan als ze zich niet houden aan de maatregele­n. “Je kunt de man weghalen van het plein, maar het plein niet uit de man”, lacht Bachar in trainingsp­ak.

Op de Dageraadpl­aats staat hij wat bij te praten met jeugdvrien­den. Ondanks de stralende zon is het rustig. “Dat was afgelopen weekend wel anders”, zegt Bachar. “Jongeren waren aan het voetballen, de zitbanken zaten vol. Autochtoon of allochtoon, niemand hield zich aan de regels. Ik heb veel mensen moeten aanspreken.”

Ondertusse­n fietst Farid Achalhi op het plein. Hij is jeugdwerke­r bij Kras en ex-collega van Bachar. Samen trekken ze nog geregeld langs de Antwerpse pleinen. “We wandelden dinsdag vier uur langs verschille­nde pleinen. Deze keer waren er weinig tot geen mensen. Wie er was, hield zich aan de regels.”

Dat bevestigt ook Farid. “De meeste voetbalvel­djes zijn gewoon leeg. Jongeren zijn zich echt wel bewust van de gevaren.”

Bachar is naast schepen nog trainer van de zaalvoetba­lploeg FT

Antwerpen en actief in de jeugdwerki­ng van de club.

“Normaal organisere­n we rond deze periode voetbaltor­nooien op de pleintjes. Ik ken die pleinen en de jongeren, dus gebruik ik mijn bekende kop om hen te wijzen op de gevaren van het coronaviru­s. Veel jeugdwerke­rs, zoals Farid, doen dit elke dag. Als ik tijd heb, kom ik naar de Dageraadpl­aats. Ik hing hier als jongere veel rond en later was ik hier ook jeugdwerke­r. Eens een jeugdwerke­r, altijd een jeugdwerke­r zeker?”, lacht hij

Agenten

Ondertusse­n zitten we met vier aan een zitbank op het plein. De afstand tussen ons is minstens 1,5 meter, maar we zijn met twee te veel. Twee vriendelij­ke agenten wijzen ons op het samenschol­ingsverbod en vragen ons om uit elkaar te gaan.

De jeugdvrien­den van Bachar kijken geamuseerd toe vanop een afstand. “De schepen heeft precies niet veel te zeggen”, klinkt het.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Schepen Bachar en zijn ex-collega Farid.
FOTO VICTORIANO MORENO Schepen Bachar en zijn ex-collega Farid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium