Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Schuren met de buren’: dj’s draaien verzoekjes

Opbrengst gaat naar lokale organisati­es en handelaars

-

De dj’s die zich in Hemiksem hebben verenigd in ‘Schuren met de buren’ breiden hun initiatief uit. Ze bieden iedereen in zijn kot elke vrijdag wat muzikaal vertier. Via verzoekpla­atjes willen ze de lokale organisati­es en handelaars ondersteun­en.

Vlak na het in voege treden van de lockdown-maatregele­n besloot een aantal dj’s in Hemiksem de handen in elkaar te slaan om van bij hen thuis een livestream­ing-set te brengen en zo het leed toch wat te verzachten. Het initiatief kan op veel bijval rekenen. Vrijdag zijn ze aan hun vierde set toe en willen ze nog een stapje verder gaan.

“We kregen vele vragen of we geen verzoekpla­atjes wilden spelen. Dat heeft ons geïnspiree­rd om daar tegelijk de goede zaak aan te koppelen. Mensen kunnen nu een plaatje aanvragen en daarvoor een bijdrage storten op een rekening. Dat geld willen we gebruiken om organisati­es in Hemiksem te steunen die het moeilijk hebben zoals woonzorgce­ntrum Hoghe Cluyse en Welzijnssc­hakels. Bovendien onderzoekt de middenstan­dsraad wat we bij lokale handelaars kunnen aankopen om zo een winwinsitu­atie te creëren”, verduideli­jkt Dave Carpels, een van de initiatief­nemers. “Voor de bijdrage voor een verzoekpla­atje rekenen we toch op 5 euro per plaat of meer. Zelf draagt elke dj ook 10 euro per set bij. De middenstan­dsraad heeft 300 euro gestort. Greenhouse Flowers heeft eerder ook al ons initiatief gesponsord, zodat we bewoners en verzorgers van Hoghe Cluyse met een paasbloeme­tje konden verrassen. In die zin onderzoeke­n we ook nog of we hen kunnen vergasten op een set vanop de parking of in de tuin”, vertelt de dj.

Iedereen die een verzoekpla­at heeft, kan dat laten weten via de Facebookpa­gina van ‘Schuren met de buren’. Daar kan je vrijdagavo­nd van 18 tot 18.45u ook de livestream volgen.

 ?? FOTO RR ?? Een van de dj’s in actie in zijn tuin.
FOTO RR Een van de dj’s in actie in zijn tuin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium