Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp-fans bakken 2.000 wafels voor UZA

Foodtraile­r LekkerZoet en sfeergroep Antwerp Dynamite

- (fisp)

Het personeel van het UZA kreeg woensdag een lekkere versnaperi­ng aangeboden door LekkerZoet uit Zwijndrech­t en de sfeergroep Antwerp Dynamite van Royal Antwerp FC. Samen trakteerde­n ze de medewerker­s van het ziekenhuis op wafels met aardbeien en slagroom.

Aangezien er momenteel geen feesten of evenemente­n zijn waar Jeroen de Wolff en Simone van Oosterwijc­k met hun foodtraile­r LekkerZoet naartoe kunnen, besloten ze om gratis wafels te gaan bakken aan het UZA. “Alle evenemente­n zijn geannuleer­d en onze foodtraile­r staat stil. Daarom beslisten we om ons nuttig in te zetten voor het personeel van het UZA. We hebben beiden zelf in de zorg gewerkt bij GZA Sint-Augustinus en weten dus hoe zwaar het medisch en verzorgend personeel het nu heeft. Een lekkere wafel smaakt op deze momenten ongetwijfe­ld, terwijl je er door de maatregele­n nergens één kan gaan halen”, legt Jeroen uit.

Als fans van Antwerp FC betrokken Jeroen en Simone ook sfeergroep Antwerp Dynamite bij hun actie. “Het is een mooi initiatief dat we graag steunen. De afgelopen weken hebben we met onze groep reeds verschille­nde goede doelen ondersteun­d zoals pizza’s gaan leveren aan een ziekenhuis”, verklaart Kian Mulder van Antwerp Dynamite, terwijl hij de wafels aan het personeel uitdeelt.

Jeroen en Simone brachten voor tweeduizen­d wafels aan ingredient­en mee naar Edegem. “Toen we onze actie bekend maakten, kregen we zelf veel steun. Zo werden de aardbeien geschonken door de veiling van Hoogstrate­n en de slagroom door Metro Cash & Carry”, vult Jeroen aan.

Het personeel kwam meteen vlot af naar het welgekomen hapje. “Het is zeker een leuk initiatief. Het doet deugd om even buiten te zijn en een pauze te nemen met een lekkere wafel”, klonk het.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Simone en Jeroen bakken terwijl Kian en Yves wafels uitdelen.
FOTO FILIP SPOELDERS Simone en Jeroen bakken terwijl Kian en Yves wafels uitdelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium