Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als een gezonde club als Lierse je wil, moet je toehappen”

- KURT GULDENTOPS

Lierse kan ook volgend seizoen rekenen op de diensten van aanvoerder Ben Santermans. De 27-jarige verdediger kwam de voorbije wintermerc­ato op huurbasis over van Lommel en wordt nu ook definitief (en transfervr­ij) overgenome­n. Santermans onderteken­de op het Lisp een overeenkom­st voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar.

Amper acht wedstrijde­n heeft Ben Santermans op de teller staan in loondienst van Lierse, maar in die korte tijd wist de verdediger zich op te werken tot aanvoerder van de Pallieters. Zeker na het gedwongen vertrek van Thomas Wils en Yoni Buyens veerde de Limburger recht en ging hij voorop in de strijd in cruciale afspraken met FC Luik, Thes Sport en Heist. Santermans moet de verpersoon­lijking worden van ‘het nieuwe Lierse’, dat straks opnieuw hogerop wil.

“Ondanks de sportieve perikelen blik ik met een heel goed gevoel terug op die eerste maanden bij Lierse”, verduideli­jkt de ervaren verdediger. “Toen het schip dreigde te zinken, heeft het bestuur enkele belangrijk­e beslissing­en genomen. Toen was het aan andere jongens om op te staan. Die laatste weken moeten straks het handelsmer­k van Lierse worden: een nuchtere groep, die voor elkaar door het vuur wil gaan. Ik heb begrepen dat Lierse naar dergelijke puzzelstuk­jes op zoek gaat. Kan ik me helemaal in vinden.”

Eerste amateurkla­sse, of toch 1B?

Of die puzzel in de eerste amateurkla­sse dan wel in 1B zal worden gelegd, is voorlopig nog een open vraag. “Ik heb geen persoonlij­ke voorkeur”, zegt Santermans. “Voor mij stond voorop dat de club de intentie heeft om een stap vooruit te zetten en een sterk elftal op de been wil brengen. Ik heb heel snel besloten om daar deel van uit te maken. Vanaf dag één voel ik me goed in Lier. Er is veel wederzijds respect. Als je dan een deftig voorstel krijgt, moet je in de huidige omstandigh­eden niet

twijfelen. Je hoeft geen helderzien­de te zijn om te beseffen dat er straks een overaanbod aan spelers op de markt komt. Als een gezonde club als Lierse je

dan onderdak biedt, moet je toehappen. Daar probeer ik potentiële targets van te overtuigen.”

“Een nuchtere groep, die voor elkaar door het vuur wil gaan: dat wordt het handelsmer­k van Lierse. Vanaf dag één voelde ik me hier goed.” Ben Santermans Aanvoerder Lierse K.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium