Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben nu zelfs gebarentaa­l aan het leren”

Vincent Kesteloot is in coronatijd­en weer bij zijn ouders gaan wonen

- PATRICK CEULEMANS

Hoe zijn het zijn met Vincent Kesteloot? De Sinjoor zag zijn debuutseiz­oen bij Antwerp Giants met onder meer bekerwinst wegens de coronacris­is abrupt ten einde komen. “Ik ben ondertusse­n weer bij mijn ouders gaan wonen en probeer de conditie te onderhoude­n.”

Kesteloot was afgelopen seizoen een van de nieuwkomer­s bij Antwerp Giants. Met een gemiddelde van tien punten in de EuroMillio­ns League en negen punten in de Champions League mag de Antwerpena­ar terugkijke­n op een geslaagd debuutjaar.

“De start was goed, maar op het einde kende ik een dipje”, zegt Kesteloot. “De ploeg was collectief wel aan het groeien, de winst in de Beker van België heeft dat ook duidelijk gemaakt. Op 8 maart waren we voor het eerst echt volledig en we waren ook klaar voor een sterk seizoensei­nde. Ik denk echt dat de titel mogelijk was. Daarom is het jammer dat het coronaviru­s roet in het eten heeft gegooid.”

De 25-jarige en 2m01 grote forward Belgian Lion van de Giants heeft alvast een goed gevoel overgehoud­en aan zijn eerste seizoen in eigen stad. “Ik kreeg een warm ontvangst van de spelers en de hele entourage. Ook met de fans was er direct een connectie.”

Door het coronaviru­s heeft Kesteloot zijn appartemen­t van de club in Deurne intussen wel verlaten. “Ik ben single en ben weer thuis gaan wonen bij mijn ouders in Brasschaat. Daar is een tuin en een basketring en kan ik toch iets beter individuee­l trainen. Van physical trainer Koen Embrechts krijgen we dagelijks oefeningen doorgestuu­rd en er is veel contact met de staf. Dat zit dus wel snor. Ik vind het alleen jammer dat voetballer­s onder bepaalde voorwaarde­n wel in hun club kunnen trainen en wij niet. In onze trainingsz­aal kunnen wij in principe ook perfect in kleine groepjes trainen zonder de regels te overtreden. Voor de rest heb ik er eigenlijk geen moeite mee om de maatregele­n te volgen. Voor de lockdown ging ik bijvoorbee­ld bijna dagelijks naar de grootouder­s in Schoten, dat kan nu dus niet meer. Natuurlijk is dat jammer, maar gezond blijven is de prioriteit. Waar ik me verder mee bezighoud? Ik ben online een cursus gebarentaa­l gestart, drie lessen per week. Ik heb vrienden die doof zijn, hopelijk kan ik na een jaartje lessen met hen communicer­en.”

Tripje gepland naar Valencia

Met enkele vrienden had Kesteloot ook al een reis vastgelegd. “Vorig jaar zijn we naar Miami geweest, nu hebben we in juli een weekje Valencia gepland. We zien nog wel of we effectief kunnen gaan. Laten we eerst maar zien dat het coronaviru­s verdwenen is, zodat we weer kunnen gaan basketten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Vincent Kesteloot viert een zege met de fans. “Er was direct een connectie met de supporters”, zegt de Antwerpena­ar.
FOTO GOYVAERTS Vincent Kesteloot viert een zege met de fans. “Er was direct een connectie met de supporters”, zegt de Antwerpena­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium