Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het werden fietstocht­jes met de vrouw in plaats van pintjes te tappen”

VC Zoersel van Herman Geens ziet door annuleren bekerfinal­es veel inkomsten wegvallen

- (mabe)

Het paasweeken­d had voor VC Zoersel het hoogtepunt moeten zijn in het jaar dat de club zijn vijftigjar­ige bestaan viert. Het organisere­n van de Antwerpse bekerfinal­es had de kroon op het werk moeten zijn, tot het coronaviru­s ook hier roet in het eten gooide...

“Het paasweeken­d had inderdaad ons hoogtepunt moeten worden”, zegt voorzitter Herman Geens, die op 19 maart 1970 als 19-jarige samen met enkele scoutslede­n aan de wieg stond van VC Zoersel.

“We wilden er een onvergetel­ijk feestjaar van maken”, zegt Geens. “Naast enkele extrasport­ieve evenemente­n zat daar ook de organisati­e van de finales voor de Beker van Antwerpen bij. We zien nu een financieel aantrekkel­ijk weekend door de neus geboord. In plaats van drie dagen vollenbak pintjes te tappen in de sporthal heb ik mijn dagen nu gevuld met fietstocht­jes met de echtgenote. Voor mijn gezondheid is het misschien zo slecht allemaal niet. Mijn conditie is de voorbije weken enorm verbeterd.” (lacht)

Kleine garnaal

Het annuleren van de bekerfinal­es mag dan een streep door de rekening zijn, Geens heeft natuurlijk wel alle begrip voor de situatie. “De beslissing zat er begin maart al aan te komen. Natuurlijk heeft dit wel wat gevolgen, maar dat weegt niet op tegen de gezondheid van heel wat mensen. We hadden al kosten gemaakt en ook qua sponsoring was het plaatje rond, maar het is wat het is. We zien wel wat de toekomst brengt. Natuurlijk is het jammer van de tijd en het geld dat we in de voorbereid­ing gestoken hebben, maar in vergelijki­ng met andere evenemente­n zijn we maar een kleine garnaal. Ik denk dat grotere organisati­es, waar mensen bij betrokken zijn die van die evenemente­n moeten leven, het financieel veel lastiger hebben. Wij zullen dit ook voelen, maar zijn gezond en hangen niet volledig af van de inkomsten van dit weekend. We hebben onze financiën altijd voorzichti­g beheerd als een nuchtere Zoerselse huisvader.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Vorig jaar pakten de mannen van Amigos Zoersel nog de zege in de Antwerpse bekerfinal­e.
FOTO GOYVAERTS Vorig jaar pakten de mannen van Amigos Zoersel nog de zege in de Antwerpse bekerfinal­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium