Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Gaat u een mondmasker dragen als het wordt aangeraden?

-

Niet in openlucht

Waarschijn­lijk zal ik geen mondmasker dragen in openlucht om bijvoorbee­ld te gaan wandelen of te fietsen. Op plaatsen waar je veel mensen ontmoet, zal ik wel een mondmasker dragen. Ik voel mij trouwens zeer veilig bij mijn werkgever. Er zijn goede maatregele­n getroffen. De arbeiders dragen geen mondmasker­s, maar er zijn handschoen­en voorzien.

PETER DE HERDT, NIEL

Azië

Ja, natuurlijk. In januari was ik nog in Azië. Daar heb ik er gekocht en gedragen. Het zou beter zijn om voor iedereen een mondmasker te voorzien. En dan liefst FFP2mondma­skers. Deze zijn veel doeltreffe­nder. Als die maskers er al eind februari waren geweest, dan hadden we veel minder doden en besmette personen gehad.

MARLEEN DE GANG, PUURS

Gratis uitdelen

Ja, waarom zou ik dit niet doen? Als je een mondmasker draagt, kan dit alleen maar bijdragen tot de beschermin­g of het voorkomen van een besmetting. Ik vind dat de Belgische overheid gratis mondmasker­s moet uitdelen aan de mensen die er een willen dragen. Dit kan perfect.

JULIEN VAN DAMME, MECHELEN

Verplichte­n in winkels

Alle maatregele­n zijn precies vrijblijve­nd. Ik vind dat het verplicht moet zijn om een mondmasker te dragen als personen winkels betreden.

Op die manier zal het personeel zich ook een beetje veiliger voelen. Soms staan klanten als het ware in je nek te hijgen. Dat is geen prettig gevoel.

MARLEEN DE GANG, PUURS

Dagelijks leven hervatten

Ik ben voorstande­r om een mondmasker te dragen. Als iedereen er eentje zou dragen, zullen er zeker minder besmetting­en zijn. Het is ook een manier om ons dagelijks leven weer op te kunnen nemen.

In andere landen wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Waarom gebeurt dit niet in België?

ANNELIE DEPAUW, ANTWERPEN

Raadgeving­en opvolgen

Ik volg alle raadgeving­en stipt op. Als het dragen van een mondmasker wordt aangeraden, zal ik dat zeker doen om de veiligheid van mezelf en anderen te verhogen. Maar ik vind ook dat er voldoende mondmasker­s moeten zijn voor de zorgsector en voor de mensen die in winkels werken. Zij moeten te allen tijde voorrang krijgen. Zij staan tenslotte in de vuurlinie.

ANN PAESCHUYZE­N, ANTWERPEN

Ook een bril dragen

Zeker, ik draag nu al een mondmasker als ik naar de supermarkt ga. Het beschermt anderen en ook mezelf. Het dragen van een bril is ook aan te raden, want je kan het virus ook oplopen door besmetting via de ogen.

PATRICK DESMET, DEURNE

Ouders

Ik zou er zeker eentje dragen. Ik ga nog werken, ik heb een zoontje dat naar een kinderdagv­erblijf gaat en ik doe boodschapp­en voor mijn ouders. Ik wil voorkomen dat ik mijn ouders besmet.

GRIET DREES, MOL

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium