Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelukkig hebben onze gekochte spullen geen houdbaarhe­idsdatum”

-

Geen Tomorrowla­nd zonder vuurwerk. Het summum van elke festivalda­g op Tomorrowla­nd is de minutenlan­ge vuurwerksh­ow als afsluiter op het hoofdpodiu­m. Dit jaar stonden er weer heel wat nieuwighed­en op het programma, die plannen blijven dus nog een jaar langer in de kast liggen.

In iets meer dan 25 jaar is Dewico Special Effects uit Beerse uitgegroei­d van een kleine ondernemin­g met een eigen importlijn van vuurwerk tot een groot bedrijf met een compleet assortimen­t vuurwerk en special effects voor de showbizz. “Wij werken onder meer samen met festivals als Pukkelpop, Graspop, Sunrise Festival, Rock Werchter, Extrema Outdoor en Tomorrowla­nd, voor televisies­hows als ‘Dancing with the Stars’ of ‘The Voice’ en voor shows van Studio 100 en verschille­nde muziekband­s. Alles ligt nu volledig stil. Het begon voor ons met de afgelastin­g van Tomorrowla­nd Winter en van Rampage in het Sportpalei­s. Dat ook alle massaevene­menten tot en met eind augustus niet meer zouden doorgaan, hadden we niet zien aankomen. De impact is enorm”, zegt Patrick De Winter van Dewico.

De voorbereid­ing van een bedrijf als Dewico op de volgende festivalzo­mer begint in het najaar. “Maanden op voorhand wordt gekeken naar wat we nodig hebben voor het volgende seizoen. Zowel de toestellen die we willen gebruiken als de producten die worden afgeschote­n zijn voor 2020 al allemaal aangekocht. We weten ondertusse­n wel wat we nodig hebben en kennen de podia waar we mee samenwerke­n, dus kunnen we altijd een goede inschattin­g maken van wat we nodig hebben. Voor deze zomer hadden we nieuwe vlammentoe­stellen gekocht die we heel graag wilden gebruiken in een nieuwe show.”

Dewico heeft veel ervaring in de sector en is een gezond bedrijf. “Wij hadden natuurlijk op die omzet van dit seizoen gerekend, al onze investerin­gen zijn op die omzet gebaseerd, maar ik denk dat we dit jaar wel kunnen overbrugge­n. Nu is het belangrijk­ste dat iedereen nog gezond is. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Alles wat wij aankopen heeft geen houdbaarhe­idsdatum en wordt niet slecht, dat kan gewoon volgend jaar opnieuw ingezet worden. Een heel groot voordeel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium