Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De kostuums van Tomorrowla­nd Winter waren klaar”

-

Het zou de tiende Tomorrowla­nd worden voor Chantal Copello van Soul15, maar het mag niet baten. Soul15 verzorgt alle animatie op evenemente­n en festivals in de vorm van dansers, acrobaten, vuurspuwer­s en andere creatieve acts.

De kostuums voor de winteredit­ie van Tomorrowla­nd liggen veilig opgeborgen te wachten op de volgende editie. Die waren allemaal al tot in de puntjes afgewerkt voordat het festival werd afgelast. Alle kostuums voor de artiesten van Soul15 worden in een atelier in de Antwerpse Kloosterst­raat gemaakt. Ook het creatieve concept van het zomerfesti­val lag helemaal vast. Daar brak Chantal Copello zich met haar team maanden het hoofd over.

“Alle acts op Tomorrowla­nd organisere­n is zoals drie musicals en twee modeshows tegelijk organisere­n. Er is enorm veel creativite­it en passie voor nodig. Tomorrowla­nd is veel meer dan een muziekfest­ival”, zegt ze. Haar agenda is nu leeg, maar ze begrijpt de beslissing van de overheid. “Ik kom uit Italië en zie hoe ernstig de situatie daar is. Gezondheid gaat nu even voor. Nu negentigdu­izend mensen samenbreng­en uit heel de wereld op één festival zou gewoon niet slim zijn. Ondertusse­n maak ik het beste van de situatie. Als onderneems­ter is het niet makkelijk om zonder job te vallen, maar ik heb nu wel meer tijd voor mijn gezin. Normaal zijn al mijn weekends in deze periode volzet en zit ik veel in het buitenland. Nu heb ik veel tijd voor mijn dochter. Onze

creativite­it en ons vuur moeten even in zomerslaap, daarna zijn we terug. Ik droom nu al over de kostuums van de volgende editie en ondertusse­n bekijken we of we het publiek niet op een creatieve manier kunnen bereiken via het scherm. We blijven alert.”

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ??
FOTO GEERT VAN DE VELDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium