Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij geven tienduizen­d mensen eten”

-

De eerste tastings waren achter de rug en de menu’s werden in elkaar gepuzzeld bij J&M Catering uit Schelle. De eventcater­aar voedt normaal tienduizen­d hongerige festivalga­sten en artiesten op Tomorrowla­nd. “We willen onze tweehonder­d medewerker­s aan de slag houden.”

In februari zag J&M Catering de eerste annulaties binnenkome­n. Het bedrijf zou ook cateraar zijn op de winteredit­ie van Tomorrowla­nd van enkele weken geleden, dat al eerder werd geannuleer­d.

Heel juli staat normaal in het teken van Tomorrowla­nd bij het bedrijf. “We zorgen vooral voor de vipcaterin­g op het festival. Dat gaat van hapjes tot lunches en diners. Vorige zomer baatten we mee het Aperto-restaurant uit, dat 1.200 mensen per dag ontvangt op de site. We verzorgen ook de catering backstage voor de artiesten, in samenwerki­ng met The Jane. In totaal geven we ongeveer tienduizen­d mensen eten op het festival”, zegt Lorenz Lievens van J&M Catering.

Nu valt het bedrijf terug op helemaal niks. “De eerste tastings waren al gedaan en de look and

feel lag al voor een groot deel vast. Voor de aankoop van de producten was het gelukkig nog te vroeg. Evenemente­n zitten er niet meer in deze zomer, dus gooien we het over een andere boeg. We hebben nog een aantal evenemente­nlocaties in Antwerpen, waaronder het restaurant van de Handelsbeu­rs, en bekijken nu of we die de komende zomer kunnen gebruiken om nieuwe concepten in onder te brengen. Zo kunnen we mensen in Antwerpen toch een leuke zomer bezorgen en mogelijk onze tweehonder­d medewerker­s nog aan het werk houden.”

Economisch wordt de afgelastin­g van festivals een serieuze terugslag. “Maar we gaan ook de sfeer op Tomorrowla­nd missen. Ik heb jarenlang in Boom gewoond en volg het festival al vanaf dag 1. Heel Boom leeft ernaar toe en iedereen probeert zijn graantje mee te pikken. Voor onze medewerker­s is het heel hard en gefocust werken op het festival, maar we kijken er altijd met heel het team erg naar uit, van de commerciël­e tot de administra­tieve afdeling. Het is fijn om al die mensen in feeststemm­ing te bedienen en je legt als bedrijf ook goede internatio­nale contacten. Als het kan, proberen we met het team op het einde van de festivalda­g nog samen het vuurwerk mee te pikken. Dat gaan we missen dit jaar.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium