Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het festival had de coronaslui­ting deels kunnen goedmaken”

-

Ook voor lokale handelaars en cafehouder­s is de afgelastin­g een bittere pil. “Al kunnen we dit ook relativere­n.”

Duizenden festivalga­ngers krijgt supermarkt Carrefour vlak bij de festivalca­mping aan de Rumstsestr­aat in Reet elk jaar over de vloer. Zaakvoerde­r Sven Bonaers (47) ziet die belangrijk­e inkomstenb­ron nu wegvallen. “Maar ik wil het toch relativere­n”, zegt Bonaers. “Tomorrowla­nd betekent ook twee weken een tandje bijsteken. Met de huidige coronacris­is zetten we nu al ruim vier weken alle zeilen bij. Voor de festivalpe­riode doen we een beroep op een bewakingsf­irma om alles in juiste banen te leiden, wat we in deze crisistijd voor de veiligheid ook doen.”

Toch betekent de afgelastin­g van het festival ook voor hem een verlies van inkomsten. “Al blijven onze vaste klanten in de Tomorrowla­ndperiode

dan weer vaker weg, terwijl dat nu niet het geval zal zijn. Omdat de beslissing nu al gevallen is, kunnen we er ook rekening mee houden bij onze bestelling­en.”

Garry Brems en Christel Vermant baten café Tabac uit, aan de rotonde net aan de festivalin­gang, waar tienduizen­den festivalga­ngers twee keer per dag passeren. “Natuurlijk is het spijtig dat het niet doorgaat. Zoals elk jaar kijken we met onze hele crew uit naar dit internatio­naal festival. Het is keihard werken maar ook amusement. Een deel van die ‘internatio­nals’ zijn vrienden geworden en passeren elk jaar. En onze huis-dj Alex Strieleman heeft op vraag van buitenland­se klanten al ginds mogen spelen”, legt Brems uit. “Het festival had deels deze maanden van verplichte sluiting kunnen goedmaken. Maar gezondheid boven alles.” Marc Van den Bossche baat met zijn vrouw Sandra Van Camp café ’t

Sloeberke uit, rechtover Bar Tabac. “Uiteraard is dit een streep door de rekening. Niet alleen voor ons uitbaters, ook voor onze biljartver­eniging ’t Sloeberke’”, zegt Van den Bossche. “Zij werken die dagen mee en baten er een hotdogkraa­m uit. Met die opbrengst kunnen ze hun club een jaar draaiende houden en aankopen doen. Tja, nu is ons café wel gepoetst en is er ook een plafond vervangen, maar het is toch vooral bang afwachten wanneer we weer mogen openen.”

 ?? FOTO ?? Marc Van den Bossche en Gary Brems bij de vorige editie. Rechts: Sven Bonaers.
FOTO Marc Van den Bossche en Gary Brems bij de vorige editie. Rechts: Sven Bonaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium