Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk geen stormloop”

Turnhouts tuincentru­m maakt zich klaar

-

Ook uitbaters van tuincentra kunnen eindelijk opgelucht ademhalen nu ze hun zaak weer mogen openen. Tuincentru­m en kwekerij Proost-Van Gorp in Turnhout brengt alles in gereedheid om de klanten te ontvangen. “We hebben veel moeten weggooien, te veel.”

Bij tuincentru­m Proost-Van Gorp, een familiezaa­k uit Turnhout die haar planten zelf ook kweekt, zijn ze donderdag en vrijdag volop in de weer om de zaak klaar te maken voor de opening zaterdag. “We zijn begonnen met alles proper te maken en hebben nieuwe planten aangekocht. Bovendien zijn we ook nog volop aan het kweken, daar zijn we tijdens de sluiting niet mee gestopt”, legt zaakvoerst­er Maria uit. Helaas zijn heel wat planten toch verloren gegaan. “Dat waren er veel, te veel”, klinkt het. “Maar gelukkig kunnen we de volgende planten nu wel verkopen. Er zijn er nog veel op komst.”

Verrassing

Of er zaterdag een stormloop aan de zaak zal ontstaan, kan Maria nog niet inschatten. “Het is dubbel. Dat er veel interesse is, weten we zeker. Maar het kan goed zijn dat mensen nog schrik hebben om naar de winkel te komen. Gepensione­erden zullen we ook nog niet zien. Zelf hopen we ook dat de klanten niet allemaal tegelijk komen, maar gespreid. Er is nog tijd genoeg, de zomerplant­en moeten nog komen.”

Dat tuincentra weer mogen openen, kwam toch als een kleine verrassing.

“We hadden het gehoopt, maar niet verwacht. Al waren we er wel van overtuigd dat als er een versoepeli­ng zou komen, de tuincentra bij de eerste zouden zijn. We gaan wel de maatregele­n blijven toepassen.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Zaakvoerst­er Maria in haar tuincentru­m en kwekerij ProostVan Gorp.
FOTO MIA UYDENS Zaakvoerst­er Maria in haar tuincentru­m en kwekerij ProostVan Gorp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium