Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Er zit goud in Croque Bazart

- Rebecca Van Remoortere

Alex Agnew is mijn quarantain­ebuddy. Tijdens het joggen houdt hij mij gezelschap door in mijn oren te lallen over zinvolle en nog vaker volstrekt nutteloze zaken. Ik ben niet alleen, want zijn razendpopu­laire podcast Welcome to the AA wordt gretig beluisterd in Vlaanderen. De Antwerpse comedian ruilt er comedy in voor boeiende gesprekken en interviews met gasten en met sidekick Andries Beckers. De laatste weken bespreken de twee hoe ze zichzelf bezighoude­n in de quarantain­e en geven ze tips aan luisteraar­s. Zo neergeschr­even besef ik dat dat gegeven veel saaier klinkt dan het eigenlijk is. Maar geef het gerust een kans.

Vorige week schoot de hartslagme­ter aan mijn pols in het rood. Niet alleen door de inspanning, maar wel door de heer Andries Beckers en zijn tip van de week. Hij wees op het Instagrama­ccount van Mathieu Terryn, ook wel zanger van Bazart, maar dat is even bijzaak. Mathieu houdt zich de voorbije weken veel minder bezig met zingen en veel meer met zijn knalrode croque monsieur-machine. De zanger heeft blijkbaar een culinair talent voor het bedenken van de smakelijks­te recepten voor croque monsieurs. Zijn onder meer de revue al gepasseerd: de Croque Boudin Blanc met witte pens, de Croque Brie Brie met gekarameli­seerde appeltjes en brie, de Croque Choque met een gesmolten magnum met nootjes tussen en de Croque Big Mac met een eigen interpreta­tie van de geheime Big Mac-saus.

Tot woensdag. Dan was er uitzonderl­ijk geen croque, wel een droge boterham. “Vandaag geen croque, want deze zomer geen festivals”, schreef hij. Bazart ziet jammer genoeg een zomer van festivalwe­ides en kelende vrouwen aan zich passeren. Financieel is dat misschien een bloedbad voor veel artiesten, maar dat hoeft het niet te zijn voor Bazart, er zit goud aan de rand van de croque monsieur. En een businessmo­del. Mathieu, start alstublief­t een afhaalserv­ice. Dan staat zonder twijfel de hele Rock Werchterwe­ide op een-twee-drie voor de deur voor een stuk Croque Big Mac en is onze zomer ook ineens gered.

 ?? FOTO RR ?? Croque Big Mac.
FOTO RR Croque Big Mac.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium