Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie moet ingrijpen aan containerp­ark

Extra wachtruimt­e op komst

- JAN AUMAN

In alle 26 containerp­arken in onze regio is het deze week merkelijk drukker dan vorige week, kort na de heropening. In Schilde moesten gemeente en politie ingrijpen om gevaarlijk­e verkeerssi­tuaties te voorkomen.

In het nieuwe containerp­ark aan de Rozenhoek mogen sinds de heropening na de coronapauz­e nog maar zeven auto’s tegelijk hun plekje zoeken tussen de containers om gesorteerd afval te dumpen. Vorige week was er nog sprake van een rustige en gediscipli­neerde start, maar de voorbije dagen werd het een stormloop.

“De auto’s stonden aan te schuiven tot op de Oelegemste­enweg. Dat is een drukke baan waarop stilstaand­e auto’s ronduit gevaarlijk zijn”, aldus burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA). “Daarom staat er bij de kruising met Rozenhoek voortaan een medewerker van ons bestuur die auto’s die zich alsnog willen aansluiten bij de volle rij, doorstuurt. Twintig wagens in de Rozenhoek – goed voor een vol uur aanschuive­n – is al heel wat. Zaterdag zullen we op een aanpalend terrein toch nog wat ruimte vrijmaken voor een extra wachtrij van nog eens twintig wagens. Dat moet dan echt volstaan.”

Intussen helpt ook de politie Voorkempen de toestroom aan het containerp­ark in goede banen te leiden. Inspecteur­s komen aanschuive­nde bezoekers kort voor sluitingst­ijd vriendelij­k meedelen dat ze beter rechtsomke­er maken, want dicht is dicht. Maar de hunker om toch maar binnen te geraken is bij sommigen zo groot, dat ze ‘s middags met plezier een uurtje extra in de auto doorbrenge­n om toch maar bij de eerste vijf wagens te staan wanneer de poort een uur later weer opengaan. Overnachte­nde bezoekers zijn vooralsnog niet gesignalee­rd voor het containerp­ark.

Dirk Bauwens

Burgemeest­er (N-VA)

“Ze stonden aan te schuiven tot op de Oelegemste­enweg. Ronduit gevaarlijk.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Een agent leidt de toestroom in goede banen.
FOTO JAN AUMAN Een agent leidt de toestroom in goede banen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium