Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Buikgevoel zei dat het tijd was om te vertrekken”

Antwerpeni­coon Aziz Hitou (30) trekt volgend seizoen naar Real Noorderwij­k

- MARCEL BERNAERTS

Aziz Hitou verlaat FT Antwerpen. De Gouden Schoen van 2012 speelde zijn hele carrière, op één succesvol seizoen bij Amsterdam waar hij onder excoach Carmelo Nieddu de titel pakte na, bij de Sinjoren.

Hitou was een honkvaste speler. Hij bleef zijn ploeg in goede en in kwade tijden trouw en leek voor eeuwig verknocht aan de Sinjoren. Het vertrek naar Amsterdam in 2016 kwam voor velen als een verrassing, maar na een emotionele brief aan de supporters werd hem dat vergeven. Eén jaar later werd hij opnieuw in de armen gesloten. “Ik ging naar Amsterdam om een prijs te pakken”, klonk het toen. Maar hij voegde er ook aan toe: “de afstand begon te wegen en ik miste mijn omgeving en het team van Antwerpen.”

Nu werd het afscheid via een kort Facebookbe­richt de wereld ingestuurd. Niet echt een verrassing, want het was voor insiders al een tijdje duidelijk dat het mogelijk einde verhaal was voor de nu 30-jarige speler.

“Natuurlijk doet het me iets om Antwerpen te verlaten. Daar is alles begonnen, daar heb ik alles geleerd. Ik stond als belofte al vrij snel in het eerste team en ik heb er toch wel wat mooie resultaten gehaald (Hitou werd met Antwerpen kampioen, won een Beker van België, een Supercup en een BeNecup, nvdr.). Maar mijn contract liep af en ik had niet het gevoel dat er een verlenging zat aan te komen. Jammer dat het zo eindigt.”

“Door te vertrekken maak ik plaats vrij voor jonge, talentvoll­e spelers bij Antwerpen die hierdoor meer speelkanse­n zullen krijgen. Maar ik was vooral toch wel aan een nieuwe uitdaging toe. Ik had nood aan een nieuwe omgeving. Mijn buikgevoel zei me dat het tijd was om te vertrekken. Dat het tijd werd om andere lucht op te snuiven.”

Die uitdaging hoopt Hitou te vinden bij het ambitieuze Real Noorderwij­k. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen, met optie op een derde.

”Noorderwij­k is een team waar veel kwaliteit in schuilt. De club heeft de voorbije seizoenen de nodige stappen gezet en leunt dicht bij de top aan. Het feit dat ik er heel wat spelers waarmee ik nog in het eerste team bij FT Antwerpen heb gespeeld tegenkom, maakt het wel wat makkelijke­r deze stap te zetten. De integratie zal vlot verlopen en ik verwacht ook wel dat we een goed seizoen zullen spelen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Aziz Hitou was dit seizoen nog speler van FT Antwerpen, maar het was zijn laatste jaar.
FOTO TOM GOYVAERTS Aziz Hitou was dit seizoen nog speler van FT Antwerpen, maar het was zijn laatste jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium