Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sta te popelen om aan de voorbereid­ing te beginnen”

Mark Van der Stappen wil Alberta Schilde nog een stap vooruit doen zetten

- (lver)

Nadat Bart Van Dooren te kennen had gegeven te willen vertrekken, kwam Alberta Schilde bij Mark Van der Stappen terecht. Hij wil geel-zwart opnieuw naar de top vijf loodsen.

“Deze jonge club heeft al enkele mooie stappen gezet”, heeft Van der Stappen lof voor het werk van voorzitter Dave Jacobs en zijn voorganger Bart Van Dooren. “Twee seizoenen geleden werd de promotie in de laatste seconde gemist en ook nu had de eindronde er nog ingezeten. Zowel de uitbouw van de jeugd als de verdere progressie van het eerste elftal sprak mij aan in het gesprek met de voorzitter.”

De nieuwe trainer weet dat het niet evident zal zijn om er meteen te staan. “Doelman Uytterhoev­en volgde samen met Mareels en Van den Broeck trainer Van Dooren naar Pulle en Glenn Broekhoven stopt. Hierdoor valt de hele as van het team weg.

Gelukkig keert Jordan Vlasselaer terug. Van hem verwacht ik veel, ook al heeft hij vorig seizoen door een blessure nauwelijks gespeeld bij Wijnegem.”

Doordat hij al tijdig werd aangesteld, kon de trainer zijn taak goed voorbereid­en. “Ik zag Alberta Schilde enkele keren aan het werk en nam ook de tijd om andere spelers te scouten.”

Van der Stappen durft de lat voor zichzelf dan ook hoog te leggen. “We moeten de ambitie hebben om bij de eerste vijf te spelen, gekoppeld aan verzorgd en aanvallend voetbal. Mits wat meeval kunnen we dan zelfs meespelen voor de prijzen. De ploeg opnieuw een stap vooruit laten zetten, is alvast de doelstelli­ng. Ik kan eigenlijk niet meer wachten om te beginnen. Maar door het coronaviru­s en de klacht van Brecht tegen de eindklasse­ring van vorig seizoen kan dit nog wel even duren”, besluit Van der Stappen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium