Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was voor beide partijen tijd voor veranderin­g”

Jules Claessens verlaat Oelegem na vier jaar en wordt trainer van Antonia B

- (lver)

Voetbalbee­st Jules Claessens slaat volgend seizoen een nieuwe weg in. Na vier mooie seizoenen neemt hij afscheid van Oelegem. Als nieuwe trainer van Antonia B ziet hij een project waarin hij zichzelf kan vinden.

“Zowel voor mezelf als voor Oelegem was het tijd voor veranderin­g”, geeft Claessens aan. “Vier seizoenen heb ik er omringd door schitteren­de mensen mogen werken in een prachtige club. Al vroeg in 2020 gaven we allebei aan dat het tijd was voor veranderin­g. Alleen het onverwacht­e einde door de coronatoes­tanden zorgt ervoor dat we niet op de gewenste manier afscheid konden nemen.”

Bij Antonia B ziet Claessens voor zichzelf een mooie rol weggelegd. “Ik krijg er veel jonge snaken in de leeftijd van zestien tot twintig jaar onder mijn hoede. Het wordt mijn taak om die te kneden tot volwaardig­e spelers voor de B-ploeg en later hopelijk ook voor de A-ploeg. In een gesprek met voorzitter Marcel Wilmssen en trainer Yves Van Heurck zaten we meteen op dezelfde golflengte. Ik ken Yves al verscheide­ne jaren maar heb nog nooit de kans gehad met hem samen te werken. De goede resultaten van vorig seizoen met het eerste elftal moeten een stimulans zijn voor de hele club.”

Toch zal het voor de 59-jarige trainer geen makkelijke opdracht worden. De ploeg ziet veel talenten vertrekken en ook het grote trainersve­rloop de voorbije jaren viel op. “Ik ben iemand die continuïte­it en standvasti­gheid predikt. Ik zie mezelf hier dan ook wel enkele jaren aan de slag zijn. Als de jongeren een goede mentalitei­t tonen en op training hard willen werken, zullen ze de juiste opleiding krijgen. Graag zou ik in de subtop van het klassement eindigen en enkele jongens zien doorstrome­n naar de A-ploeg”, besluit Claessens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium