Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boechouts liedje gaat de wereld rond bij muzikanten

Steven Verhelst hoopt op zo veel mogelijk versies van instrument­ale Song for Health

- FILIP SPOELDERS

Om het medisch en verzorgend personeel te ondersteun­en, schreef componist Steven Verhelst uit Boechout het liedje

Song for Health. Samen met zijn Nederlands­e collega Martin Schippers biedt hij het gratis aan via de website www.musicdoesn­tstop.com om het de wereld te laten rondgaan.

Dit opzet lijkt meer dan goed te lukken, want muzikanten pikken het instrument­ale nummer op in onder andere China, Italië, Thailand, Hongkong, Australië, Luxemburg, Nederland en Duitsland terwijl ze hun versie op sociale media posten. “Tien jaar geleden schreef ik Song for Japan naar aanleiding van een natuurramp in het land. Met het uitbreken van het coronaviru­s stelde Martin voor om opnieuw een nummer te maken. Song for Health is in de eerste plaats ter ondersteun­ing voor het personeel in de zorg. Deze mensen doen echt alles om ons te helpen”, vertelt Steven.

Daarnaast heeft het initiatief ook een verbindend­e functie. “Op www.musicdoesn­tstop.com kunnen muzikanten de partituur gratis downloaden, afhankelij­k van het instrument dat ze bespelen.

Ze kunnen hun versie thuis opnemen en via sociale media verspreide­n. Zo tonen we aan dat muziek niet stopt in deze tijden van crisis. Het verbindt eveneens de vele muzikanten die nu niet samen kunnen repeteren en optreden.”

Momenteel wordt er werk gemaakt van een langere versie. “Om het nummer vlot online te delen, heb ik een versie van dertig seconden gecomponee­rd. Binnenkort lanceren we er een van enkele minuten. Het zou prachtig zijn mochten de muzikanten die nu met Song for Health aan de slag gaan, het nummer ook op concerten spelen, wanneer het weer mogelijk is”, kijkt Steven hoopvol vooruit.

Steven Verhelst

Componist

“Zo tonen we aan dat muziek niet stopt in deze tijden van crisis.”

 ?? FOTO RR ?? Muzikanten van over de hele wereld spelen hun versie van Song for Health.
FOTO RR Muzikanten van over de hele wereld spelen hun versie van Song for Health.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium