Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Blijf in uw kot’ sluit de deuren

Vandaag laatste aflevering

- (dewo)

Eén maand en één dag geleden, bij aanvang van de lockdown, begon Qmusic-dj Vincent Fierens zijn uitstapje naar de televisie in

Blijf in uw kot op VTM. Een in sneltempo opgezet voormiddag­programma om de kijker doorheen de coronacris­is te loodsen. En hoewel die crisis nog niet is overgewaai­d, komen er na vandaag geen nieuwe aflevering­en meer.

“Toen duidelijk was dat de eerste coronamaat­regelen flink wat impact hadden en dat veel mensen in

eens thuis moesten blijven, hebben we Blijf in uw kot snel uit de grond gestampt om mensen zo veel mogelijk te inspireren en met elkaar te verbinden”, zegt VTM-channelman­ager Maarten Janssens.

Sergio Herman en Netsky

“Nu gaan we een nieuwe fase in. Mensen hebben ondertusse­n hun draai wat meer gevonden, de meeste jongeren zullen weer – online – les krijgen na de paasvakant­ie,… Ik wil vooral iedereen bedanken die eraan heeft meegewerkt in deze atypische tv-tijden.”

Na 25 uitzending­en presenteer­t Vincent Fierens vandaag van 10 tot 12u de laatste aflevering van het programma, met acteur Jonas Van Geel aan zijn zijde. Ze maken een laatste ‘reis rond de wereld’, waarbij ze enkele Belgen in het buitenland virtueel te gast hebben om over de situatie in hun land te praten. Later passeren tv-kok Sergio Herman en deejay Netsky de virtuele revue. Uiteraard mag Ingeborg niet ontbreken voor nog één laatste yogasessie. Kijkers kunnen nog eens rechtstree­ks hun vragen stellen aan Marc Van Ranst. De voorbije weken beantwoord­de de viroloog er zo’n 125. Als dank kreeg hij een wollen knuffelver­sie van zichzelf cadeau.

 ?? FOTO VTM ?? Jonas Van Geel staat presentato­r Vincent Fierens bij voor de laatste aflevering van Blijf in uw kot.
FOTO VTM Jonas Van Geel staat presentato­r Vincent Fierens bij voor de laatste aflevering van Blijf in uw kot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium