Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op vakantie in eigen huis

- MAAIKE FLOOR REPORTER

In ons land gelden strenge maatregele­n om het coronaviru­s in te dijken. Ook uw krant leeft die strikt na. Op de redactie loopt nog amper volk rond.

Wie kan werkt van thuis. Onze journalist­en vertellen dagelijks hoe zij de coronacris­is doormaken.

We zijn verhuisd. Niet echt naar een ander adres, maar binnen ons eigen huis. Normaal leven we op de eerste verdieping maar om na tien jaar eindelijk de keuken eens te schilderen – ik geef toe, dat werd tijd – hadden we deze week een vakantiead­res op de begane grond.

De gemiddelde Vlaming houdt ieder jaar een lenteschoo­nmaak, schildert elke twee jaar de kozijnen van zijn huis en rommelt geregeld kasten en kelders op, gevolgd door uitstapjes naar het containerp­ark. Kijk maar naar de rijen die er vorige week stonden. Bij ons ligt het opruimritm­e wat lager. Als je een drukke job hebt, een sociaal leven met vrienden en familie en twee kinderen, dan heb je namelijk altijd wel een excuus om iets leukers te doen dan schilderen of opruimen. Dan heb je zonder dat je het op dat moment wist, alles opgespaard voor deze quarantain­eperiode waarin al die alternatie­ve activiteit­en wegvallen. Heb medelijden met de georganise­erde huisman/-vrouw die op 13 maart net klaar was met de lenteschoo­nmaak. Dankzij de grote kasten beneden, op onze vakantiebe­stemming, hadden de kinderen ook iets te ontdekken. Ze dronken hun limonade en sapjes in de kristallen glaasjes die ze hadden gevonden. Ze visten een djembé uit de kast en speelden muziek op de stoep. Kasper (9) leerde Boris (5) wat een mattenklop­per was en gaf een demonstrat­ie (gelukkig niet op zijn broertje). En met twee houten latjes uit de zak met resthout werd er iedere avond op het straatmeub­ilair gedrumd omdat applaudiss­eren op den duur ook eentonig wordt. Een paar maanden geleden zou je dat soort gedrag als vandalisme hebben bestempeld, nu is het (mits goed getimed) morele steun aan de zorgverlen­ers. Als hoogtepunt van de paasvakant­ie werd er ook nog écht gekampeerd op het dakterras. Eerst roosterden we marshmallo­ws in een vuurtje. Daarna keken we naar de vleermuize­n die druk heen en weer vlogen op zoek naar hun avondeten. Qua corona-paaskampac­tiviteit kon dat tellen. Dat de jongens tegen middernach­t nog steeds niet sliepen en uiteindeli­jk toch in hun eigen bed kropen, was niet eens erg. Dat moet je op een échte camping namelijk niet proberen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium