Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor ons hadden we zelfs meteen mogen uitbreiden naar twaalf clubs”

Merksem van voorzitter Guido Hens best tevreden over nieuw competitie­format met tien clubs

-

In het voetbal zou de coronacris­is weleens kunnen leiden tot een grondige competitie­hervorming, in het handbal komt die hervorming er al zeker. Sasja en Merksem gaan komend seizoen van acht clubs in eerste nationale naar tien clubs en vinden dat een prima beslissing. “Van ons hadden dat in één keer ook zelfs twaalf clubs mogen worden”, zegt Merksem-voorzitter Guido Hens.

“Deze competitie­hervorming is een gevoelige verbeterin­g”, zegt Alex Jacobs, sinds jaren boegbeeld bij Sasja. “In eerste nationaal, waar zowel Merksem als wijzelf aan de slag gaan, gaan we naar een competitie met 10 clubs, gevolgd door play-offs met zes ploegen en play-downs met vier ploegen. Dat geeft 28 matchen in totaal en betekent dus ook een goedgevuld­e kalender. Wij hopen het seizoen half september, begin oktober te kunnen starten. De trainingen zouden dan hervatten in augustus. Hopelijk kan dat, want de zomervakan­tie heeft dan echt wel lang genoeg geduurd.”

Ook Guido Hens, voorzitter van Merksem, was positief over de uitbreidin­g naar tien clubs, maar zag zelfs meer mogelijkhe­den. “Spelen met tien ploegen is heel wat profession­eler dan de acht ploegen van vorig seizoen, maar waarom niet meteen overstappe­n naar twaalf clubs? Oké, zowel de play-offs als de play-downs zouden dan moeten verdwijnen. Dat is dus nog drastische­r, maar volgens ons moet dat zeker kunnen. Een competitie­formule met een Beneleague, een eerste nationale met daaronder zowel een Waalse als een Vlaamse topliga, dat lijkt me het ideale format en zou bovendien ook voor meer spanning kunnen zorgen. Maar voor alle duidelijkh­eid: wij zijn al zeer tevreden met deze uitbreidin­g naar tien clubs, dit hadden we nodig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium