Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dan wordt die laadpaal tenminste eens gebruikt”

-

Rudy Van Harneveldt trok vrijdag de aandacht van de hele buurt toen hij zijn strijkijze­r aansloot op de laadpaal voor elektrisch­e wagens op de Oude Turnhoutse­baan, beneden aan de banaanbrug. Het blijkt om een ludieke protestact­ie te gaan.

“We zijn hier op de Oude Turnhoutse­baan zo verbolgen over de plaatsing van deze elektrisch­e laadpaal, dat het me een goede manier leek om de aandacht te trekken”, zegt Rudy Van Harneveldt.

“En zo wordt die paal eindelijk ook eens gebruikt.”

De stoere strijker krijgt veel bijval voor zijn actie. Rudy en zijn echtgenote Tinneke Van Laer zijn niet verbaasd. “Niet één bewoner beschikt hier over een elektrisch­e auto”, weet het echtpaar. “Er is wel een groot gebrek aan gewone parkeerpla­atsen. Het zou een veel beter idee zijn om de zieke bomen hier recht tegenover te rooien, zodat de gemeente meer parkeerrui­mte kan bijmaken in plaats van twee plekken op te offeren.”

Schepen van Mobiliteit en Leefmilieu Tom Tachelet (Dorpsparti­j Durf!) ziet er de humor wel van in, maar is niet van plan om de laadpaal weer weg te nemen. “We willen het gebruik van elektrisch­e voertuigen net stimuleren. Er staan nu al tien laadpalen verspreid over het grondgebie­d en dit jaar komen er nog drie bij: aan het wijkkantoo­r van de politie, in de Koolsveldl­aan en in de industriez­one Hoek 1 aan de Bijkhoevel­aan. In een gemeente als Wijnegem, met veel rijwoninge­n, is het belangrijk dat er op het openbaar domein voldoende oplaadmoge­lijkheden zijn. En ook deze omstreden paal op de Oude Turnhoutse­baan werd wel degelijk al meermaals gebruikt om ‘bij te tanken’.”

Strijker Rudy Van Harneveldt fronst de wenkbrauwe­n. “De paal staat er sinds eind vorig jaar, maar de stroom werd pas vorige week aangeslote­n. Dat kan haast niet”, trekt hij die laatste bewering in twijfel.

 ?? FOTO JAA ?? Rudy Van Harneveldt in actie.
FOTO JAA Rudy Van Harneveldt in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium