Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dierenbeul schiet konijnen en cavia’s van school dood

Politie patrouille­ert extra in buurt van De Boomgaard

-

Zes konijnen en drie cavia’s van basisschoo­l De Boomgaard in Wommelgem zijn deze week dood aangetroff­en. Het schoolpers­oneel vermoedt dat ze om het leven werden gebracht met een vuurwapen, mogelijk een loodjesgew­eer. “Ook in onze nieuwe ramen zitten kogelinsla­gen”, klinkt het. De politie voert een onderzoek en gaat extra patrouille­ren.

Al jaren heeft De Boomgaard dieren rondlopen, zoals konijnen, cavia’s en geiten. De kinderen staan mee in voor de verzorging ervan. Toen woensdag twee collega’s van de school aankwamen, troffen ze drie dode konijnen en een cavia aan.

“Eerst dachten we dat ze misschien waren gedood door een ander dier, of een ziekte of een vergiftigi­ng”, zegt juf Els Heremans van het eerste leerjaar. “Maar vrijdag werden nog eens vier konijnen en twee cavia’s dood teruggevon­den. Nog eens twee diertjes zijn vermist. In de ramen, die in feite gloednieuw zijn, zaten gaatjes. Iemand heeft dus, vermoedeli­jk ’s nachts, op de school geschoten. We denken dat er een loodjesgew­eer werd gebruikt.”

Het schoolpers­oneel deed aangifte en de politiezon­e Minos is een onderzoek gestart. “We vinden het heel onrustwekk­end dat iemand zich hiermee bezighoudt en we hopen die persoon te kunnen identifice­ren”, zegt woordvoers­ter Jessy Spoelders. “We gaan ook extra patrouille­ren in de omgeving.”

“Dieren maken geen lawaai”

Bij De Boomgaard hebben ze geen weet van iemand die het op de school of de dieren gemunt zou kunnen hebben. “Konijnen en cavia’s maken ook geen lawaai, dus in principe heeft niemand er last van”, zegt Els Heremans. “Voor de kinderen is dit natuurlijk verschrikk­elijk. Gelukkig zijn onze drie geitjes ongedeerd. Samen met vier konijnen zijn zij uit voorzorg elders ondergebra­cht.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De geitjes van De Boomgaard bleven ongedeerd, maar werden uit voorzorg wel elders ondergebra­cht.
FOTO JAN AUMAN De geitjes van De Boomgaard bleven ongedeerd, maar werden uit voorzorg wel elders ondergebra­cht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium