Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Gaat u dit weekend al naar de tuincentra en doe-het-zelfzaken? Of vindt u het nog niet veilig?

-

Niet met levens spelen

Ik ga zeker niet naar een tuincentru­m. Ik wil niet met mijn leven of dat van anderen spelen. Het is niet veilig. Ik weet trouwens echt niet wat ik daar allemaal zou moeten gaan kopen. Er is tijd genoeg om verf aan te kopen. Het wordt dan maar een jaar met minder kleur.

MARC OEYEN, KESSEL-LO

Onbegrijpe­lijk

Ik blijf ver weg van de doe-het-zelfzaken. We zullen iets meemaken binnen veertien dagen. Alle bedden in de ziekenhuiz­en zullen opnieuw bezet zijn. Ik vind deze maatregel onbegrijpe­lijk.

PIERRE BRANDS, BERENDRECH­T

Gezond verstand

Het openen van bepaalde doe-het-zelfzaken is een positief iets. Ik vrees alleen dat de mensen opnieuw niet zullen nadenken en met honderden tegelijk in de wagen zullen springen.

De gevolgen zullen navenant zijn. Het blijkt dat mensen het moeilijk hebben om hun gezond verstand te gebruiken. Ik zal zeker wachten om plantjes te gaan kopen. BETSY BAUWMANS, EDEGEM

Niet veilig

Neen, ik ga niet. Het zal niet veilig zijn. De Belg zal weer geen geduld hebben. Het egoïsme zal weer zegevieren en we zullen weer allemaal richting de doe-het-zelfzaken trekken.

Het zal een vergelijkb­aar tafereel zijn als in het paasweeken­d toen de containerp­arken de deuren openden. Vooral jongere mensen, onder de 45 jaar, beseffen niet dat ze zichzelf en vooral ouderen in gevaar brengen.

WOUTER FAES

Terras opfleuren

Wij proberen zondagocht­end naar Rodenburg Tuincentru­m te gaan. Hopelijk is er geen stormloop. Ik zou graag bloemetjes aankopen zodat het terras een beetje opfleurt.

GERDA LEYSSENS, SCHOTEN

Uitstellen

Ik pas mij volledig aan. Ik hoop dat andere mensen dat ook zullen doen. Als er bijvoorbee­ld veel volk is in de supermarkt, dan stel ik mijn aankopen uit.

PATRICIA VAN CROMBRUGGE, MERKSEM

Uren aanschuive­n

Ik zal nog even wachten. Ik heb geen zin om uren aan te schuiven. De zaken die ik nodig heb, zullen volgende week ook wel nog voorradig zijn.

HILDE HERMANS, KONTICH

Financiële doeleinden

Nee, ik ga niet. Er is niets veranderd sinds vorige week. De dreiging om besmet te worden, is er nog steeds. De opening van doe-het-zelfzaken is er gekomen door financiële doeleinden. De gezondheid kan precies de pot op.

JEAN-MARIE LINOTTE, WILRIJK

Hoe ver mag je rijden?

Ik stel me meteen de vraag hoe ver je dan mag rijden met de auto? In onze omtrek hebben wij geen doe-het-zelfzaak. We moeten 10 tot 15 kilometer rijden.

Ik zal wel nog even wachten tot de veilig- heid weer kan gegarandee­rd worden. GUIDO VANDEWALLE, ZEDELGEM

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium