Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgens de mol zit er een betere leugenaar in het spel, dat is volgens mij Christian”

Edegemse ex-mol speurt mee naar de saboteur

-

Elisabet blijft dezer dagen niet enkel in haar kot, maar ook in haar tunnel. Bart is nog steeds haar hoofdverda­chte. “Ik vind het raar dat hij zo weinig verdacht wordt door de kijkers. In de polls staan de dames nu bovenaan.”

In Griekenlan­d gingen de Olympische Spelen toch door, ze leverden geen geld op.

“Het leek mij sowieso een heel moeilijke proef om te winnen. Zeker discipline­s als speerwerpe­n en discuswerp­en. Probeer het dan maar eens te halen van ex-kampioenen als je niet de juiste techniek hebt. Uiteindeli­jk bleek het een logische keuze dat Bart het loopnummer op zich nam, maar hij slaagde er toch wel weer in die positie te bemachtige­n. Enkel daar kon geld verdiend worden. En dan viel hij ook nog eens. Maar zelfs zonder die val denk ik niet dat hij had kunnen winnen van Salim. Zo’n sportieve kerel.”

Daarna was het tijd voor een glaasje Ouzo.

“Ook daar zat Bart weer in de sleutelpos­itie. Hij mocht de vragen selecteren. Het zou mij verbazen als de mol toen aan tafel zat, want daar kon geen invloed uitgeoefen­d worden. Je moest eerlijk antwoorden, want je had al eerder een vragenlijs­t ingevuld. Stel dat de mol toch had moeten drinken, dan had die zich kunnen laten vallen van de balk. Dat is niet zo abnormaal na vier of vijf glaasjes. Maar dat is niet gebeurd. Ik vond dat Bart precies ook nogal snel bepaalde vragen wegstak toen er meer volk in de auto zat. Maar dat kan ook aan mijn tunnelvisi­e liggen.”

Vorig jaar saboteerde de Hasseltse Elisabet Haesevoets (34) het spel. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid en gaat ze zelf op mollenjach­t.

En wat zegt jouw tunnelvisi­e over Bart tijdens de opdrachten in het gymnasium?

“Dat hij ook daar heel raar deed. Ze krijgen de uitleg van de proef, waaraan ook weer een voordeel verbonden is. Bart zegt meteen: Dat is niks voor mij, dat gaat mij niet lukken. Dat past niet bij het competitie­ve gedrag dat hij voordien vertoonde. Zo loopt hij het voordeel mis én heeft hij geen zicht op het verdere verloop van de proef. Op zijn tekening van het fruit was één vakje gewoon leeg. Ik snap dat je per ongeluk drie in plaats van vier druifjes tekent, maar een heel vak vergeten? Jolien kwam ook verdacht over. Ik snap niet waarom ze niet stopte nadat ze al twee voordelen had. Dat was een opmerkelij­ke keuze, maar je redeneert niet logisch in zo’n situatie.”

Er moet nog iemand naar huis voor de finale.

“Erg hè! Ik denk dat Christian vorige keer het rode scherm had, maar nu op het juiste spoor zit. De mol zegt in zijn dagboek dat er een betere leugenaar in het spel zit, dat slaat volgens mij op Christian. Toch zou ik het leuk vinden als er twee vrouwen in de finale zouden zitten.”

Stel dat Bart toch zou afvallen zondag.

“Dan zal ik alles nog eens opnieuw moeten bekijken. Ik zou mij daar niet slecht bij voelen. Ik vind het net fijn dat een programma als De Mol je zo kan misleiden.”

De Mol, VIER, zondag, 19.55u

 ?? FOTO GUY PUTTEMANS ?? Elisabet Haesevoets was vorig jaar de mol.
FOTO GUY PUTTEMANS Elisabet Haesevoets was vorig jaar de mol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium