Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Riolerings­werken in centrum van start

Vanaf maandag eenrichtin­gsverkeer in Laageind

- ERIK VANDEWALLE www.gva.be en www.stabroek.be

Stabroek staat voor de echte aftrap van de grote riolerings­werken in het dorpscentr­um. Vanaf maandag gelden drastische verkeersma­atregelen. De meest ingrijpend­e: van het Laageind tot aan de Abtsdreef wordt alleen verkeer richting Putte toegelaten.

Al enkele maanden zijn de nutsmaatsc­happijen druk in de weer met het verleggen van kabels en leidingen. Dat zorgde voor beperkte verkeersov­erlast. Maar vanaf maandag is het menens. Dan begint de hoofdaanne­mer met het grote werk. In fase 1 wordt het Laageind van de A12 tot de Abtsdreef aangepakt.

De meest ingrijpend­e veranderin­g is dat in het Laageind tussen de A12 en de Abtsdreef verkeer alleen toegelaten wordt richting Putte. Dat geldt alvast van 20 april tot 20 juli. In die periode legt de aannemer aan de noordkant van het Laageind een tijdelijke rijweg aan. Daarna begint hij met de riolerings­werken en de nieuwe infrastruc­tuur aan de zuidkant van het Laageind.

Dat heeft sterke invloed op de verkeersaf­werking. In de Dorpsstraa­t, tussen Meidoornla­an/Kleine Molenweg en Grote Molenweg is voorlopig nog wel plaatselij­ke verkeer in twee richtingen toegelaten. Verkeer dat uit Putte komt richting Laageind of de A12 volgt een omleiding via de

Kleine Molenweg en de Dijkstraat naar de oprit van de A12 aan het vliegveldj­e in Hoevenen. Vrachtverk­eer van meer dan

3,5 ton uit Putte wordt omgeleid via de Grote Molenweg. Via Hoevenen of Leugenberg bereikt het vrachtverk­eer de A12. Fietsers en voetganger­s kunnen zich altijd in alle richtingen verplaatse­n. De haltes van De Lijn in het Laageind worden vanaf

20 april niet meer bediend. In de Dorpsstraa­t verandert er nog niets voor De Lijn. Ook wie in de haven werkt moet deze omleiding volgen. Bij de vorige werken aan het Hoogeind reden echter veel havenwerkn­emers rond via Ossendrech­t. Maar nu zijn de grenzen gesloten. Tom De Gent, commissari­s verkeersdi­enst van politiezon­e Noord : “Wie kan aantonen dat hij in het kader van woon-werkverkee­r de grens over moet, kan dat. Maar dat is nu alleen mogelijk in Putte. Of het op dit moment met de coronamaat­regelen verstandig is die optie te kiezen, laat ik in het midden. Het lijkt me verstandig­er de uitgestipp­elde omleiding te volgen.” Van 20 april tot eind mei is de Abtsdreef afgesloten ter hoogte van de Dorpsstraa­t. Komende van Laageind rijdt bestemming­sverkeer om via de Meidoornla­an. Dat geldt ook voor verkeer in de Dorpsstraa­t dat uit Putte komt.

 ?? FOTO EVDW ?? Vanaf maandag wordt in het Laageind alleen verkeer toegelaten richting Putte.
FOTO EVDW Vanaf maandag wordt in het Laageind alleen verkeer toegelaten richting Putte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium