Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waarom kiezen voor een elektrisch­e fiets?

Files, vertraging­en, parkeerpro­blemen, luchtvervu­iling, stress … met de auto de weg op gaan is vaak geen pretje. De elektrisch­e fiets blijkt echter een prima alternatie­f en wint elk jaar aan popularite­it, bij jong én oud(er).

-

Hoe het allemaal begon

Bizbike werd in augustus 2014 opgericht als samenwerki­ng tussen Mooof nv en Louis Vanhove. Terwijl Mooof zich focust op de verkoop van scooters, quads en lichte moto’s via dealers, besluit Vanhove dat de tijd rijp is voor elektrisch­e fietsen.

“In de beginfase van Bizbike waren wij met drie en hebben wij 500 e-bikes gemaakt. De eerste klanten belden om een fiets te bestellen om 6 u. ‘s morgens. Toen nog op mijn gsm. Die eerste 500 fietsen moesten rijklaar gemaakt worden en werden elke ochtend in de juiste volgorde in de bestelwage­ns geladen. De eerste dagen waren één groot avontuur dat wij succesvol wisten te volbrengen met ons drie. Het was 7/7 gas geven, maar het plezier was groot! Onze 500 e-bikes waren snel uitverkoch­t en het eerste jaar hebben wij kunnen afsluiten met 1200 geleverde e-bikes.”

Hoe ziet Bizbike er vandaag uit en wat was de grootste uitdaging?

“Het bedrijf telt nu 42 Bizbikers. Door de snelle groei hebben wij in een korte tijd een fleetmanag­ement-systeem op poten moeten zetten om onze klanten snel en efficiënt te helpen. Dit betekent mobiele technieker­s, call center, een IT-platform voor onze digitale fietsassis­tent My.bizbike, een assemblage­lijn in Kruisem waar dagelijks 200 e-bikes klaargemaa­kt worden om thuis geleverd te worden, …. Op dit moment is er geen enkel ander merk dat zoveel fietsen in zo’n korte tijd bij de mensen thuis brengt. Sinds onze opstart zijn we trouwens ook al eens moeten verhuizen. In 2019 zijn wij verhuisd naar onze nieuwe gebouwen in Kruisem waar onze magazijn- en kantoorrui­mten verdrievou­digd werden.”

Hoe is het merk Veloci tot stand gekomen?

“Wij hadden en hebben nog steeds de ambitie om de beste fiets voor de laagste prijs te maken. Na uitvoerige markstudie en productond­erzoek zijn we in 2013 tot de eerste Veloci-fiets gekomen.”

Ondertusse­n rijden al meer dan 34.000 mensen rond met een Veloci. Dit jaar bieden we onze lezers de Veloci Spirit aan, een gloednieuw model. Hoe slagen jullie erin om steeds weer te vernieuwen?

“Door uitvoerig onderzoek, de wereld rond, gaan we op zoek naar nieuwe producten. Wij staan ook in contact met alle leverancie­rs van fietsonder­delen, werken mee aan onderzoeke­n door universite­iten of hogeschole­n, voeren testen uit bij ons in Kruisem en proberen graag nieuwe producten. En door feedback van onze technieker­s en klanten. In de beginfase zijn wij geëvolueer­d van voormotor naar middenmoto­r, naar compacte middenmoto­r. Aangezien we merken dat de gemiddelde leeftijd van onze fietsers serieus aan het zakken is, kijken we bijvoorbee­ld ook meer naar nuttige functies zoals een USB-poort om je gsm op te laden. Onze fietsen worden ook veel gebruikt voor woon-werkverkee­r. Hierdoor wordt de betrouwbaa­rheid van de fiets zeer belangrijk. Wij letten dus ook erg op de organisati­e van onze klantenser­vice met goed opgeleide en ervaren technieker­s.”

“De elektrisch­e fiets is geëvolueer­d van een fiets voor recreatief gebruik naar een echte mobiliteit­soplossing voor veel mensen. En wij zijn trots om daaraan te kunnen bijdragen.” Voor het model Veloci Spirit hebben wij ons gefocust op een mooier frame, mooiere batterij met Samsungcel­len, betere verlichtin­g voor betere zichtbaarh­eid en bredere Schwalbe fietsbande­n voor hoger rijcomfort.

 ??  ??
 ??  ?? Model 2020 Veloci Spirit
Model 2020 Veloci Spirit
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium