Gazet van Antwerpen Stad en Rand

EINDE CONTRACT

Malinwa neemt afscheid van promotiehe­ld Tainmont

-

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook definitief. KV Mechelen zal de aflopende contracten van Clément Tainmont en (reserve)doelman Bram Castro niet verlengen. Beide dertigers moeten op zoek naar een nieuwe club. De verdediger­s Alexander Corryn en Arjan Swinkels blijven mogelijk wel in Mechelen.

Nu KV Mechelen zeker is van zijn licentie kan de club beginnen te bouwen aan de kern voor volgend seizoen. Wie daar zeker geen deel meer van zullen uitmaken, zijn Clément Tainmont (34) en Bram Castro (37). De twee veteranen kregen te horen dat hun aflopende contracten niet worden verlengd.

Tainmont was al een tijdje geen titularis meer, maar maakte zich vorig jaar onsterfeli­jk bij de supporters door het doelpunt van de promotie te maken in de terugmatch van de promotiefi­nale tegen Beerschot. Ook in de terugmatch van de halve finale van de Beker van België op het veld van Union zorgde de Fransman voor het geruststel­lende tweede doelpunt. Tainmont kwam in januari 2018, het jaar van de degradatie uit 1A, over van Charleroi. In zijn 2,5 seizoenen bij KV kwam hij in 61 wedstrijde­n in actie en scoorde hij acht doelpunten.

Doelman Bram Castro werd na de degradatie in 2018 als eerste keeper naar Mechelen gehaald, maar verloor zijn plaats al in het begin van het seizoen aan de jonge Michael Verrips. Ook na diens vlucht naar Sheffield United en de komst van Yannick Thoelen bleef Castro op de bank. Na de knieblessu­re van Thoelen kreeg de Limburger op het einde van de reguliere competitie toch nog zijn kans en pakte hij drie clean sheets in de zes wedstrijde­n waarin hij aan de aftrap kwam. In twee seizoenen keepte Castro elf wedstrijde­n voor KV Mechelen. Voorlopig is de 37-jarige doelman nog niet van plan te stoppen met voetballen. Castro hoopt nog een nieuwe sportieve uitdaging te vinden.

Nieuwe tweede doelman

Om het vertrek van Castro op te vangen, gaat KV deze zomer de markt op. Voor er concrete stappen worden ondernomen, wacht de club op meer duidelijkh­eid over de start van volgend seizoen en hoe ver Thoelen tegen dan staat in zijn revalidati­e na zijn kruisbandb­lessure. Malinwa kan ook volgend seizoen nog rekenen op de ervaring van Jos Beckx (55) om keeperstra­iner Stef Pauwels bij te staan. Beckx kon ook aan de slag bij de U21 van Standard, maar hij verkiest om nog een jaar bij KV te blijven.

 ?? FOTO BELGA ?? Iets meer dan een jaar geleden trapte Tainmont KV Mechelen naar 1A door het beslissend­e doelpunt te maken in de finale tegen Beerschot.
FOTO BELGA Iets meer dan een jaar geleden trapte Tainmont KV Mechelen naar 1A door het beslissend­e doelpunt te maken in de finale tegen Beerschot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium