Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Timmy Simons nieuwe assistent van Dury

-

“Ik weet dat het een onverwacht­e en geen evidente stap is, omdat ik al twaalf jaar lang verbonden ben aan Club Brugge”, zegt Simons. “Maar na een gesprek tussen mijn makelaars en Zulte Waregem ging de bal aan het rollen. Ik heb Club meteen verwittigd en gezegd voor welk dilemma ik stond. Uiteindeli­jk heb ik beslist aan de slag te gaan bij deze stabiele club, die geen gekke dingen doet - dat past bij mij. Weliswaar met de insteek van ooit terug te keren naar Brugge. Als speler is me dat gelukt en hopelijk kan het ook als hoofdcoach. Maar of dat over vijf, tien of twintig jaar zal zijn: geen idee. Ik zal

elk jaar moeten bevestigen.”

Leren van Dury

Wie weet wordt Simons eerst de man die Dury - al meer dan twee decennia aan het roer bij Essevee - opvolgt. Maar eerst moet hij van hem leren. “Ik heb Francky nog meegemaakt als assistent-bondscoach van Vercautere­n. Dat was voor hem en mezelf niet de leukste periode, maar we leerden elkaar daar goed kennen. Mijn bewonderin­g voor zijn werk is groot.” Aan de Gaverbeek lopen nog een paar oude bekenden rond, zoals ex-ploegmaat De fauw (38), die ook in beeld is om assistent te worden. “Maar hij zal nog zo lang mogelijk willen voetballen, denk ik. Je kan pushen en zeggen dat het het juiste moment is om te stoppen, maar uit ervaring weet ik dat het moeilijk is om die klik te maken.” En dan is er nog Deschacht (39), met wie Simons vele duels uitvocht toen die nog bij Anderlecht speelde. “Het voorbije jaar is fantastisc­h verlopen”, zegt Simons. “Toen ze mij voorstelde­n om de U16 te coachen, dacht ik: zou ik dat wel doen? Maar ik ben erg blij dat de voorzitter en Vincent Mannaert me hebben gepusht om zo’n jonge groep te leiden. Ik leerde er veel bij. Club Brugge begrijpt dat ik nu mijn kans grijp bij Essevee. Ook Clement heeft elders stappen moeten zetten om als T1 te kunnen terugkeren.” Waregem is wel een stukje verder rijden vanuit Knokke, maar het valt mee. “Gelukkig maar. Als we nóg eens hadden moeten verhuizen, had ik allicht alleen kunnen vertrekken.”

 ??  ?? Francky Dury heeft er een assistentc­oach bijgekrege­n. Niemand minder dan Timmy Simons (43), die de U16 van Club Brugge verlaat, trekt naar Zulte Waregem.
Francky Dury heeft er een assistentc­oach bijgekrege­n. Niemand minder dan Timmy Simons (43), die de U16 van Club Brugge verlaat, trekt naar Zulte Waregem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium