Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor den Berg spelen,

dan moet ik een marathon aankunnen”

- KURT GULDENTOPS

Na de komst van doelman Bernd Brughmans realiseerd­e Lierse K. een tweede inkomende transfer met de komst van Yentl Van Genechten. De rechterfla­nkverdedig­er onderteken­de op het Lisp een contract voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar.

De 19-jarige Yentl Van Genechten genoot zijn jeugdoplei­ding bij KV Mechelen en Westerlo. In het Kuipje onderteken­de hij op zijn zeventiend­e een eerste profcontra­ct, maar echt doorbreken lukte Van Genechten er niet. De voorbije zomermerca­to werd hij uitgeleend aan Thes Sport.

“Maar een verlengd verblijf zag ik niet zitten”, pikt de 1m91 lange verdediger in. “Laten we zeggen dat de chemie tussen speler en club er niet helemaal was, ondanks het feit dat ik flink wat wedstrijde­n speelde. Als Lierse dan komt aankloppen, is je keuze snel gemaakt. Ik ben geboren in Lier en woon in Heist-op-denBerg.

Dan staat je blik toch wel op het Lisp gericht als grootste club uit de regio. Bovendien had ik het gevoel dat de club ook écht in mij gelooft.”

Of Van Genechten straks in eerste amateurkla­sse dan wel in 1B met Lierse aan de slag kan, is nog niet helemaal duidelijk.

“Mijn voorkeur? Als speler wil je liefst het hoogst mogelijke. Uiteindeli­jk is het ook de ambitie van Lierse om in 1B te spelen. Waarom nu dan al niet mocht de opportunit­eit zich voordoen. Zelf kijk ik vooral uit naar de eerste match op het Lisp. Spelen voor

den Berg met de fans in de rug. Ik ben een jongen die graag zijn kilometers maalt, maar dan moet ik een marathon aankunnen.”

De onvoorzien­e coronatijd­en weerhouden Van Genechten tot nader order nog weg van dat moment.

“En dus heb ik op zolder een kleine fitness geïnstalle­erd en onderhoud ik de conditie verder met lopen en fietsen. Maar net als zovele voetballer­s snak ik er wel naar om opnieuw op het veld te staan.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium