Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondanks corona en start werken: nieuwe slagerij in centrum

Corona en werken houden De Laet niet tegen: nieuwe slagerij in oude notariswon­ing

- ERIK VANDEWALLE

In volle coronatijd en uitgereken­d op de dag dat de hoofdaanne­mer start met de grote wegwerkzaa­mheden aan de N111 openen Lode Hendrickx (36) en Leonie Willemsen (34) een nieuwe slagerij in hartje Stabroek. In de oude notariswon­ing opent De Laet nu een slagerij.

Op de hoek van het kruispunt van de Dorpsstraa­t en de Kleine Molenweg openen Lode Hendrickx en Leonie Willemsen een tweede winkel. “Ongeveer tien jaar geleden namen we slagerij De Laet uit Ekeren over. Die naam is een begrip in het district en dus behielden we die. Nogal logisch dat onze winkel in Stabroek onder dezelfde vlag vaart”, aldus Lode Hendrickx, die als slagerszoo­n in de leer ging bij zijn vader in Berendrech­t.

Lode Hendrickx

Slagerij De Laet

“Natuurlijk nemen we voorzorgsm­aatregelen, zodat onze klanten veilig kunnen winkelen.”

“Als lokale middenstan­der kan je niet blijven wachten. We wisten dat er grote werken aan de Dorpsstraa­t en het Laageind aankwamen. Ons project daarvoor opschuiven is nooit een optie geweest. Aanvankeli­jk planden we om in februari open te doen, maar het is half april geworden. Het coronaviru­s kruist wel ons pad, maar uitstellen was niet meer mogelijk”, legt Lode Hendrickx uit. Covid-19 speelt natuurlijk wel mee. “Als slagerij volgen we al de voedselvei­ligheidsno­rmen van de federale overheid en natuurlijk nemen we voorzorgsm­aatregelen zodat onze klanten veilig kunnen winkelen”, vult Leonie Willemsen aan.

Wie vroeger op bezoek kwam in de notariswon­ing, moest twee trapjes op. “Voor een winkel kan dat niet, dus hebben we de benedenver­dieping laten zakken. Dat maakt dat we nu een winkelruim­te hebben van bijna vier meter hoog. Fijnschild­er Ludo Janssens gaf de muren het uitzicht van Italiaans marmer, zodat de ruimte nog beter tot haar recht komt”, geeft Leonie Willemsen mee. De oude notariswon­ing dateert uit 1909, is geen beschermd gebouw maar maakt wel deel uit van een beschermd dorpsgezic­ht. Daarom ook is de voorgevel volledig behouden. De combinatie van de oude voorgevel, het moderne bijgebouw met daartussen een glazen liftzuil maakt van het geheel een opvallend ijkpunt in het centrum.

Bereide gerechten

Met de opening van deze nieuwe zaak, krijgt Stabroek een slagerij met een opvallend groot assortimen­t. “Alles wat met vers vlees te maken heeft, gebeurt hier. De waaier aan bereide gerechten en de charcuteri­e wordt gemaakt door onze kok in Ekeren. Die kok, Ludo Gosselin, is Stabroeken­aar en houdt ook in de Dorpsstraa­t theezaak Tee Kompleet open. Wat we in Ekeren aanbieden, is ook in Stabroek te verkrijgen”, zegt Lode Hendrickx.

Openingsur­en 8 tot 12u30 en 13u15 tot 18u. De slagerij is gesloten op donderdag en zondag. Info: slagerijde­laet.be

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ??
FOTO ERIK VANDEWALLE
 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Lode Hendrickx en Leonie Willemsen met de ploeg die de Stabroekse winkel open houdt.
FOTO ERIK VANDEWALLE Lode Hendrickx en Leonie Willemsen met de ploeg die de Stabroekse winkel open houdt.
 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? De nieuwe slagerij vindt u in de oude notariswon­ing.
FOTO ERIK VANDEWALLE De nieuwe slagerij vindt u in de oude notariswon­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium