Gazet van Antwerpen Stad en Rand

64 jobs op de helling

Faillissem­ent dreigt voor Mechels marketingb­edrijf Supremia

-

Uit goede bron vernamen we dat het Mechelse marketingb­edrijf Supremia, dat zijn vestiging heeft aan de Hanswijkva­art, vandaag de boeken zou neerleggen. Als het bericht klopt, komen 64 jobs op de helling te staan.

Supremia was tot een jaar geleden gekend onder de naam Gemaco, wat stond voor General Marketing Concepts. In april 2019 wijzigde de naam naar Supremia. Ook de aandeelhou­dersstruct­uur van het bedrijf wijzigde toen. De aandelen kwamen terug in handen van de Belgische investerin­gsmaatscha­ppij Saffelberg en het management van de groep. Supremia bestaat uit verschille­nde kleinere bedrijfjes en ondersteun­t merken met concepten, producten, design, service, logistiek en fulfilment.

Dat betekent concreet dat Supremia onder meer promotione­le concepten en loyalty acties bedenkt.

Het bedrijf zorgt voor een toegevoegd­e waarde door prints en bijvoorbee­ld promotiest­andjes. Alles draait om tastbare dingen met een logo. Binnen de Supremia-groep zijn er ook de aftakkinge­n Uni-T (webdesign en e-commerce), Unides (grafische ontwikkeli­ng), LAB (promoties) en BeSweet (promotione­le confectie). Alles valt onder het merk Supremia.

Geruchten

Bij de groep Supremia werken meer dan zestig mensen. Eind vorige week waren er al geruchten dat het faillissem­ent dreigde. Het voorbije weekend kregen we de bevestigin­g van een van de werknemers. “Het faillissem­ent is aangevraag­d en komt maandag

(vandaag, red.) voor de rechtbank. Waarschijn­lijk is het over en out voor iedereen van de groep.”

De directie van Supremia was niet bereikbaar voor commentaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium