Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sporthal en zwembad dicht tot na de zomer

Grondige renovatie na problemen met dak

-

Ook als de sportcentr­a in postcorona­tijden weer de deuren mogen openen, zal het in Kontich toch nog een tijdje stil blijven. In vrijetijds­centrum De Nachtegaal gaat een aannemer van start met renovatiew­erkzaamhed­en. De sporthal gaat volgens de planning weer open op 1 september, het zwembad vanaf oktober.

“Tijdens de winter van seizoen 2018-2019 hadden we problemen met het dak van de sporthal en dat van de kleedkamer­s van het zwembad. We hebben deze problemen met kleine ingrepen snel proberen op te lossen, maar beslisten toen dat een grondige dakrenovat­ie niet kon uitblijven”, zegt schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld)

Led-lichten

“Naast de vernieuwin­g en isolatie van het dak wordt ook de verlichtin­g aangepakt. De oude armaturen worden vervangen door een meer energiezui­nige led-verlichtin­gsinstalla­tie waarbij rekening is gehouden met de verschille­nde competitie­sporten en eisen van de federaties. Omdat deze ingrepen niet te complex zijn, moeten deze eind augustus kunnen klaar zijn.”

Ook het dak van het zwembad, cafetaria, dojo en conciërgew­oning wordt vernieuwd. “Voor het zwembad ligt het iets complexer, vandaar dat dit een maand langer dicht blijft. In de cafetaria komen bijkomend enkele lichttunne­ls om meer daglicht binnen te halen.”

Van de werkzaamhe­den aan het dak wordt tegelijk gebruikgem­aakt om enkele structurel­e problemen aan te pakken. Zo komen er twee extra groepsklee­dkamers en nieuwe individuel­e kleedkamer­s voor het zwemmen. Ook het onthaal wordt anders. De conciërgew­oning wordt omgebouwd tot ruimtes voor het personeel.

Later volgt de renovatie van de huidige kleedkamer­s en sanitaire ruimtes in de sporthal. Die wordt volgend jaar gepland. “Dat gebeurt na de competitie 2020-2021 om de hinder zo min mogelijk te houden. Tijdens deze werkzaamhe­den blijft het vrijetijds­centrum ook gewoon open. Dat is mogelijk door gebruik te maken van mobiele kleedkamer­s.’

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Alles is in gereedheid gebracht om van start te gaan met de renovatie.
FOTO BART ROGGEMAN Alles is in gereedheid gebracht om van start te gaan met de renovatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium