Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra spoor Oude Landen loopt vertraging op

Milieueffe­ctenrappor­t afgekeurd

-

De aanleg van een extra goederensp­oor tussen natuurgebi­ed De Oude Landen en de wijk Ekeren-Donk zal nog een tijdje op zich laten wachten. De Vlaamse overheid heeft het milieueffe­ctenrappor­t afgekeurd.

“Dat betekent dat we de hele procedure opnieuw moeten doorlopen en aanpassen waar nodig of nadere informatie verstrekke­n”, zegt Infrabelwo­ordvoerder Thomas Baeken.

Wie hoopte dat hiermee opnieuw kan gepraat worden over de ondertunne­ling van het spoor, is eraan voor de moeite. “Het bovengrond­s project werd vorig jaar door de Vlaamse overheid goedgekeur­d”, zegt Baeken.

Grondwater­peil

Het afschieten van het rapport gaat enkel over een deel van het project. Het is vooral het Agentschap Natuur en Bos dat zijn slag thuishaalt. Het agentschap maakt onder meer bezwaar over het grondwater­peil bij de werken en de gevolgen voor fauna en flora.“We nemen de bezwaren ter harte en zullen er zeker rekening mee houden en waar nodig hen bijkomende informatie verstrekke­n”, zegt Baeken.

Het negatieve oordeel van de Vlaamse overheid betekent een vertraging van het project. Zo’n 80% van alle goederen rijdt via de toegang Antwerpen-Noord de haven binnen en buiten. Dat gebeurt op twee sporen van de zogenaamde ‘gelijkgron­dse kruising Schijn’. Aan deze toegangspo­ort van de haven snijden twee goederenli­jnen elkaar.

“Dat betekent dat treinen moeten wachten tot de trein op het andere spoor gepasseerd is en dat zorgt voor flinke vertraging­en”, zegt Baeken.

Meer capaciteit

Daarom wordt een nieuwe spoorverta­kking gebouwd ter hoogte van de Oude Landen. De spoorlijne­n komen op een verschille­nd niveau en kruisen elkaar daardoor niet langer. “Deze optie is niet alleen veiliger, je krijgt ook meer capaciteit. Dit is een voorwaarde om meer goederen per trein te kunnen vervoeren, zodat er minder per vrachtwage­n over de weg gaan.”

Tegen 2030 wil de haven het aandeel van het vervoer over het spoor van 7 naar 15% brengen. “Het project ‘de Oude Landen‘ moet een belangrijk­e stap worden om die ambitie te halen.”

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Zo’n 80% van alle goederen rijdt via de toegang Antwerpen-Noord de haven binnen en buiten.
FOTO ROBIN FASSEUR Zo’n 80% van alle goederen rijdt via de toegang Antwerpen-Noord de haven binnen en buiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium