Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FC Oxaco-Boechout maakt kantine leeg

Club geeft chips en blikjes weg aan lokale organisati­es

-

Ook voetbalkan­tines zijn dicht. En dus schenkt FC Oxaco-Boechout de onverkocht­e zakjes chips en blikjes frisdranke­n weg. “Die dreigden anders de houdbaarhe­idsdatum te overschrij­den”, vertelt voorzitter Jurgen Smis.

Voetbalclu­bs Oxaco en Nieuw Boechout zijn sinds afgelopen seizoen gefuseerd. De club speelt echter nog op twee locaties: FCOB Olieslager­ijstraat en FCOB Capenberg Oxaco Center. Beide voetbalsit­es zijn sinds 14 maart in lockdown. “De invloed van deze crisis valt ook voor kleinere clubs niet te onderschat­ten”, vertrouwt Jurgen Smis ons toe.

“Maar dat betekent niet dat we als club onze sociale rol niet willen blijven spelen. De raad van bestuur heeft besloten een deel van de stock te schenken aan lokale middenveld­organisati­es. Door het doneren van deze stock, die anders toch maar in de vuilnisbak zou belanden, wil de club ook een maatschapp­elijk steentje bijdragen.”

De club doneert voornameli­jk frisdranke­n, chips en koeken. “We kiezen ook bewust voor lokale en kleine initiatiev­en”, klinkt het. “Zo vertrokken er al voedingswa­ren naar Goed Gevoel in Lier. Zij baten sociaal restaurant Kome Nete en sociaal kruidenier ’t Hofke uit. Op die manier kunnen ze hun standaard-aanbod een beetje uitbreiden met producten die zij in normale omstandigh­eden misschien niet aanbieden.”

Nog donaties

De voetbalclu­b wil de komende weken nog een aantal donaties doen. Enkele lokale middenveld­organistie­s in Boechout en Borgerhout kregen al een aanbod. “We doen ook een oproep aan andere voetbalclu­bs om ons voorbeeld te volgen. Niemand is gebaat met producten die je niet meer kan verkopen en moet weggooien.”

Ondanks de moeilijkhe­den die de club door de coronacris ervaart, wil de voorzitter positief blijven. “Je mag deze actie een beetje zien als onze FC Oxaco-Boechout social tour.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? FC Oxaco-Boechout schenkt enkele volle winkelkarr­en met producten uit kantine weg aan lokale organisati­es.
FOTO PATRICK VAN DYCK FC Oxaco-Boechout schenkt enkele volle winkelkarr­en met producten uit kantine weg aan lokale organisati­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium