Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst faillissem­ent, dan fusie

Plan B van Sporting Lokeren: samengaan met VW Hamme uit derde amateurkla­sse

-

Als Sporting Lokeren (vandaag of later) failliet gaat, wil de vzw van de club samengaan met Vigor Wuitens Hamme uit derde amateurkla­sse. Op naar een nieuwe club ‘VW Lokeren’?

Alweer D-day voor Sporting Lokeren. Vandaag kan het doek vallen voor de 1Bclub, want ze verschijnt – weliswaar niet fysiek – voor de Rechtbank van Koophandel van Dendermond­e. De rechtbank wil de club met het stamnummer 282 failliet verklaren vanwege de zware financiële problemen. De enige die de club kan redden door een overnemer te vinden en de put van 4 miljoen euro te dempen, is eigenaar Louis de Vries. Maar zijn pistes uit China, Dubai, Afrika en het Waasland sprongen af en niemand gelooft dat hij nog een wit konijn uit zijn hoed tovert. De mensen van de vzw van Lokeren hebben de baas van de nv al weken niet gezien of gehoord. En dus voorzien ze zelf een oplossing.

De vzw (Jeugd Sporting Lokeren) wil een oplossing voor de jeugdspele­rs. Van de 420 jongeren zijn er wel al zo’n 200 vertrokken, omdat ze er al van uitgingen dat de club failliet zou gaan of zou zakken naar eerste amateur. Maar toch zet de vzw door. Het plan: samengaan met een kleinere club uit de buurt. Nadat gesprekken met KVV Zelzate afgesprong­en waren, kwam men uit bij Vigor Wuitens Hamme. Met die (bevriende) club werkt ze nu toe naar een akkoord.

15 kilometer van elkaar

Concreet wil de vzw van Lokeren dus ‘fuseren’ met VW Hamme onder het stamnummer 211 van Hamme, dat wel net gezakt is naar derde amateur. De meeste aspecten zijn al besproken. De bedoeling is om in Lokeren op Daknam te spelen, de beloften kunnen in Hamme terecht. Beide stadions liggen vijftien kilometer van elkaar, dus dat is geen probleem. De clubkleure­n zouden blauw-wit-zwart worden – blauw van Hamme, wit van Lokeren, zwart van beiden – en de club zou VW Lokeren als naam kunnen krijgen. Oud-profvoetba­ller David Vanhoywegh­en (onder meer ex-AA Gent) zou de sportieve lijnen uitzetten, zoals nu al bij Hamme.

Bij Hamme zijn, ondanks de kritiek van de fans, velen gewonnen voor het idee. De club staat er financieel niet al te best voor en het zou goed zijn voor de jeugd. “Dit verhaal kan iedereen beter maken”, klinkt het. Er moet ook op politiek vlak wel nog wat worden besproken. En de voorwaarde is dus dat Lokeren failliet gaat, maar daar ziet het wel naar uit. Het vervelends­te scenario? Dat er alweer uitstel wordt verleend. Dan loopt ook het plan B nefaste vertraging op.

 ?? FOTO BFS ??
FOTO BFS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium