Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De volgende stap in mijn carrière zetten”

18jarige Anouck Van Bouwel kiest voor project Antwerp VT

- (mabe)

Ook het Limburgse talent Anouck van Bouwel koos er uiteindeli­jk voor om volgend seizoen haar kans te wagen bij het jeugdige Antwerp Ladies VT. De 18jarige receptieho­ekspeelste­r komt over van de volleybals­chool en wil in Antwerpen verder doorgroeie­n.

“Ik kreeg een meer dan degelijke opleiding en heel wat speelkanse­n bij Diepenbeek, waarna ik naar de Topsportsc­hool verkaste”, zegt Van Bouwel. “Met mijn keuze voor Antwerp Ladies hoop ik een volgende stap voorwaarts in mijn carrière te kunnen zetten.”

Van Bouwel wil het volleybal in de liga A combineren met haar studies voor kleuterjuf.

“Omdat de trainingen bij Antwerp Ladies ’s avonds plaatsvind­en, heb ik de kans om toch al bij al twintig uur per week te kunnen trainen in perfecte combinatie met mijn toekomstig­e studies. Het was dus ideaal om deze stap te zetten en te kiezen voor het project van deze club.”

Van Bouwel beseft maar al te goed dat ze nog veel te leren heeft. “Het zal hard werken worden, maar ik wil er alles aan doen om bij te leren en speelkanse­n af te dwingen. Met Cristina Moga heb ik een trainster die erom bekend staat het beste uit een jonge speelster te kunnen halen. Ik wil deze uitdaging tot een goed einde brengen.”

Voordeel voor de 18jarige Van Bouwel: ze komt niet meteen in een onbekende groep terecht. “Er zitten bij Antwerp enkele speelsters die ik ken van de Topsportsc­hool, dat zal de integratie alleen maar ten goede komen.”

Ook qua vervoer hoeft de Diepenbeek­se zich niet meteen zorgen te maken. “Met Julie Alaerts zit er nog een tweede Limburgse in onze ploeg. We kunnen dus samen naar de trainingen rijden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium