Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We waren helemaal zomerklaar”

Rupelsolda­ten roepen hulp in van fans voor nieuwe videoclip: “Doe maar zot”

- ELIEN VAN WYNSBERGHE www.rupelsolda­ten.com

Het zit de Rupelsolda­ten niet mee. Een nieuw album dat niet kan worden uitgebrach­t en een hele zomertourn­ee die de reggaehiph­opformatie geannuleer­d ziet. Corona strooit ook hier roet in het eten. En dus gooien de soldaten het over een andere boeg. Ze lossen hun nieuwe single Doorgaan en roepen fans op om leuke filmpjes in te sturen voor de videoclip van het nummer.

“Het is een sombere dag”, zegt Milldeuxmi­ll van de Rupelsolda­ten donderdag. Het nieuws over het afgelasten van de festivals valt ook hem zwaar. “We waren zomerklaar. Er stonden al heel wat optredens gepland en nieuwe boekingen kwamen vlot binnen. Maar de zomerevene­menten zijn nu allemaal afgelast. Herboeking­en steken pas de kop op voor oktober. We hadden ook een hele zomerse merchandis­e voorzien: zonnebrill­en, petjes, T-shirts. Die zullen we nu proberen via Facebook en Instagram te verkopen.”

En hun hit-in-wording Zonneke, die houden ze voorlopig achter de hand. “We hebben enkele jaren moeten herbronnen. We wilden zien hoe we nog beter konden worden. Zo zijn we in zee gegaan met Lunaman, de producer van onder meer Tourist LeMC. We zijn volwassene­r geworden en hadden de ideale zomersingl­e klaar. In de week dat we in lockdown gingen, wilden we de videoclip voor Zonneke opnemen. Maar dat plan is dus in het water gevallen.”

Videoclip

Gelukkig hebben de Rupelsolda­ten nog ander nieuw materiaal achter de hand. Het nummer

Doorgaan bijvoorbee­ld. Dat nummer kunnen fans downloaden via www.rupelsolda­ten.com. Net zoals de tekst. “Omdat we graag voor wat afleiding willen zorgen bij de mensen thuis, vragen we hen om thuis filmpjes te maken, hoe gekker hoe liever, die we dan kunnen compileren tot de videoclip van het nummer. Leer de tekst vanbuiten en ga met je telefoon aan de slag. In je kot. Alleen of met je gezin en amuseer je”, lacht Milldeuxmi­ll.

Dimitri Vegas en Slongs

Een oproep die niet in dovemansor­en is beland. “Radio-icoon Peter Hoogland verspreidd­e onze boodschap al via zijn show het Land van

Hoogland, die via zijn Facebookli­ve wordt uitgezonde­n op enkele vrije radiozende­rs.” En BV’s als Dimitri Vegas, Slongs Dievanongs en Steven Goegebeur gingen ondertusse­n met hun camera aan de slag. Net zoals dj-collectiev­en Soulshaker­s en Wolfpack.

“Hoewel we het nummer al voor de coronacris­is schreven, is het nu wel erg toepasseli­jk. We moeten doorgaan, ook al weten we niet hoe we hier gaan uitkomen. De festivals vallen weg, de horeca ligt stil. Er zullen heel wat ondernemer­s failliet gaan. Maar desondanks moeten we hier samen door”, zegt Milldeuxmi­ll die zelf ook technisch werkloos is en thuis zit. In Borgerhout weliswaar en dus niet in de Rupelstree­k, zoals de overige leden van de formatie. “Maar ik zie het positief. De tijd die ik nu met mijn gezin kan doorbrenge­n, is goud waard.”

Milldeuxmi­ll

Rupelsolda­ten

“Net in de week van de lockdown wilden we de video voor ‘Zonneke’ opnemen.”

 ?? FOTO RR ?? De Rupelsolda­ten roepen op filmpjes in te zenden voor de videoclip van hun nieuw nummer ‘Doorgaan’.
FOTO RR De Rupelsolda­ten roepen op filmpjes in te zenden voor de videoclip van hun nieuw nummer ‘Doorgaan’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium