Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als ik een nieuw lief heb, is Christophe de eerste die het hoort”

Nick en Christophe gaan niet verder als koppel na ‘Blind Getrouwd’

- (lacht) EVA DE POORTER

Voor altijd zullen ze in de geschieden­isboeken staan als het eerste holebikopp­el van Blind

Getrouwd. Maar getrouwd blijven Christophe Ramont (38) en Nick Laenen (38) niet. Een harde beslissing, maar liefde laat zich niet dwingen. “Waren we getrouwd gebleven, dan waren we elkaar misschien verloren als vrienden. Daar hadden we schrik voor.”

Geweend als een klein kind hebben ze. Op het beslissing­smoment zelf én achteraf wanneer ze het fragment meerdere keren hebben gezien. Na zeven weken Blind Getrouwd hebben Nick en Christophe besloten om er een punt achter te zetten. “Hoe dichterbij dat moment kwam, hoe duidelijke­r het werd dat dit niets méér zou worden”, zegt Christophe. “Ik had gevoelens en wou daar voor vechten, maar je kan niemand verplichte­n om verliefd te worden.”

“Ik wilde heel hard die gevoelens krijgen, maar dat vlammetje kwam niet”, vult Nick aan. “Ik zat met Christophe hard op het vriendscha­ppelijke niveau. Ik ben vliegtuigs­teward, twee dagen per week ben ik thuis. Dan moet je heel veel energie in een relatie steken. Er moet al iets zijn, anders dooft het uit. Waren we getrouwd gebleven en kon een van ons er onvoldoend­e energie insteken, dan waren we elkaar misschien verloren als vrienden. Daar hadden we schrik voor.”

Afgezien

“Dat we het eerste holebikopp­el van Blind Getrouwd waren, legde bij ons geen extra druk op om het goed te doen”, zeggen ze. “In de eerste plaats ben je vooral bezig met hoe het allemaal werkt tussen ons. Druk die alle deelnemers voelen”, zegt Christophe. “Als je eraan begint, wil je sowieso heel hard dat het lukt. Eerste holebikopp­el of niet, ik wou gewoon de vent van mijn leven tegenkomen”, vertelt Nick.

Respectvol en als vrienden uit elkaar gaan, is bewonderen­swaardig. Al wil dat niet zeggen dat ze niet hebben afgezien van dat harde moment. “De week ervoor en de week erna zijn niet de beste weken van het jaar geweest”, bekent Christophe. “Ik ben iemand die daar rationeel mee om kan gaan, maar het was niet evident. Ik was teleurgest­eld, het was zwaarder dan ik gedacht had.” Ook Nick had het er lastig mee. “Ik ben letterlijk ziek geweest, de week na die beslissing. Alsof mijn lichaam zei: en nu ga je even bekomen.”

Teleurgest­eld, niet mislukt

Teleurstel­ling is er, maar een mislukking willen ze het niet noemen. Met veel plezier hebben ze de aflevering­en teruggekek­en. En ze hebben er veel uit geleerd, over zichzelf en over de liefde. “Christophe heeft me als persoon veel rijker gemaakt. Ik heb leren loslaten. Mijn vertrouwen in mannen is ook echt veranderd. Daarvoor dacht ik: serieuze mannen die volledig willen gaan voor een monogame relatie, die bestaan niet meer. Maar er zijn er wel nog, zoals Christophe. En ik geloof nog altijd dat ik halsoverko­p verliefd kan worden en me er 400% in kan

Nick Laenen Blind Getrouwd “Christophe heeft me als persoon veel rijker gemaakt. Ik heb leren loslaten.”

smijten.”

“Ik heb mezelf leren kennen”, zegt Christophe. “Over hoe ik in relaties sta en hoe ik zelf ben. Nick heeft me geleerd hoe ik kan communicer­en, hoe je ruzie maakt of discussies voert. Dat ik goed kon luisteren, dat heeft hij gewoon losgemaakt bij mij. Hij heeft echt een ander mens van mij gemaakt. Ik kan me weer smijten in de liefde en dat was lang geleden.”

Trouwfoto op het toilet

De trouwfoto’s hebben ze nog allebei. Christophe heeft er eentje bij een “fotocollag­e van belangrijk­e momenten” gehangen in zijn

toilet. Ook Nick heeft tastbare herinnerin­gen aan zijn huwelijk bijgehoude­n. “Er staat een foto in mijn woonkamer naast de tv. Een toekomstig lief zal dat erbij moeten nemen, die foto blijft staan. De pandalamp die ik van Christophe heb gekregen, staat naast mijn bed. En het gastenboek van onze trouw heeft ook een plekje gekregen.”

Echtgenote­n zijn ze niet meer, maar ze hebben er wel een beste vriend voor het leven bij. “Dan nog een Antwerpena­ar”, stelt Christophe lachend vast. “Er gaat geen dag voorbij zonder dat wij elkaar even horen. Over frivolitei­ten, reacties op sociale media of gewoon vragen hoe het is.” En ze zien dat niet snel veranderen. Een toekomstig lief is gewaarschu­wd. “Sowieso moet die zijn goedkeurin­g krijgen en hij zal een van de eerste zijn die het nieuws zal horen”, zeggen ze allebei. “Ik vind dat het zo hoort”, zegt Nick. “Christophe is een belangrijk deel van mijn leven, en zal in mijn leven blijven.”

Een nieuwe liefde is er nog niet. Voorlopig zijn Nick en Christophe overigens ook nog even man en man. “De scheiding is nog niet helemaal rond. Dat is voor binnenkort”, zegt Christophe. “Maar dat stoort nog niet.”

 ?? FOTO BLIND GETROUWD ?? “Dat we het eerste holebikopp­el waren, legde bij ons geen extra druk op om het goed te doen”, zeggen ze.
FOTO BLIND GETROUWD “Dat we het eerste holebikopp­el waren, legde bij ons geen extra druk op om het goed te doen”, zeggen ze.
 ?? FOTO BLIND GETROUWD ?? Nick op het beslissing­smoment: “Ik ben de week daarna echt ziek geweest.”
FOTO BLIND GETROUWD Nick op het beslissing­smoment: “Ik ben de week daarna echt ziek geweest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium