Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We werken alleen nog met amateurbok­sers”

Antwerp Boxing Academy van bezieler Renald De Vulder gooit het voortaan over andere boeg

-

In de schaduw van het Sportpalei­s en de Lotto Arena probeert ook de Antwerp Boxing Academy van bezieler Renald De Vulder zich in coronatijd­en staande te houden. “In eerste instantie hebben we van de situatie gebruikgem­aakt om eens grote kuis te houden in onze club”, lacht De Vulder.

In het eerste decennium van deze eeuw kende de Antwerpse bokssport heerlijke tijden. Sugar Jackson, een Belgische bokser met Ghanese roots, kreeg op AntwerpenZ­uid bij boksschool The Noble Art van Jerry Colman zijn eerste trainingen om vervolgens over te stappen naar Renald De Vulder. Enkele jaren later richtte De Vulder in de schaduw van het Sportpalei­s en de Lotto Arena de succesvoll­e Antwerp Boxing Academy op. “Samen met Sugar hebben we de bokssport in België en zeker in Antwerpen weer op de kaart gezet”, zegt De Vulder. “Denk maar aan de legendaris­che titelgevec­hten in de Lotto Arena met 6.000 uitzinnige fans in de tribunes.”

Back to basics

Nadien kende de Antwerp Boxing Academy nog enkele sterke profbokser­s zoals Meriton Karaxha en Yves Ngabu, die als laatste de revue passeerde. “Na zijn Europese titel is Ngabu vertrokken bij ons. Nadien heb ik er bewust voor gekozen om voortaan alleen nog met jonge amateurbok­sers te werken. Of dat pijn doet? Helemaal niet. Elke succesperi­ode wordt gevolgd door een mindere. Dat is in elke sport zo. Onze Antwerp Boxing Academy heeft nog steeds een honderdtal boksers die hier komen trainen. Oké, het is misschien back to basics, maar ik hou wel van die uitdaging. Bovendien zijn er bij ons nu ook enkele talenten actief die zich sterk aan het ontwikkele­n zijn en ook geplaatst waren voor de Belgische kampioensc­happen. Door het coronaviru­s zijn die jammer genoeg wel uitgesteld. De gezondheid primeert en ook wij moeten ons aan de regels houden. In eerste instantie hebben we de boksclub onder handen genomen. We hebben eens grote kuis gehouden, om het zo te zeggen.

(lacht) We begeleiden onze boksers ook vanop afstand. Zij gaan lopen en werken krachttrai­ningen af. Ze moeten fysiek klaar zijn als het grote werk er weer aan komt en er weer boksmeetin­gs georganise­erd mogen worden”, aldus De Vulder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium