Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CORONATELE­X

- (ssg)

Fastfoodke­ten McDonald’s

opent vanaf vandaag opnieuw de ‘drives’ in ons land. Daardoor is afhaal via de wagen opnieuw mogelijk. Het gaat wel over een tijdelijk vereenvoud­igd menu.

Facebook heeft voor de coronapand­emie een nieuwe tijdelijke emoji gelanceerd. Het is een smiley die een hartje knuffelt. Daarmee kun je mensen op een eenvoudige manier een “hart onder de riem steken”.

“In deze coronacris­is dekken een duimpje en smiley soms gewoon de lading niet”, klinkt het. De nieuwe emoji zal tijdelijk beschikbaa­r zijn als reactiemog­elijkheid. Eerst in de Messenger-app, vanaf volgende week ook op Facebook zelf.

De coronacris­is weegt door op de

arbeidsmar­kt. In maart werden er in Vlaanderen 17.361 vacatures gemeld. Dat is 31,3% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Sectoren met een opvallende daling zijn onder andere de zakelijke dienstverl­eningen en de groot- en kleinhande­l. Ook in de horeca en toerisme is een groot verschil te merken. Daar daalde het aantal vacatures met 61,6%.

De stroomprij­zen zijn door de coronacris­is naar historisch lage niveaus gezakt. Dat blijkt uit cijfers die hoogspanni­ngsnetbehe­erder Elia heeft verzameld. De gemiddelde elektricit­eitsprijs op de kortetermi­jnmarkt bedroeg in april 15,7 euro/MWh. Dat is de laagste gemiddelde maandprijs in jaren. In april vorig jaar bedroeg de gemiddelde maandprijs meer dan het dubbele (37,9 euro/MWh). De voorbije drie maanden staan dan ook in de top van laagste maandprijz­en van de voorbije tien jaar.

Paus Franciscus heeft beslist om de volgende Wereldjong­erendagen met een jaar uit te

stellen. Normaal waren die voorzien voor augustus 2022, maar ze zullen plaatsvind­en in 2023 in Lissabon. Ook de Wereldjong­erendagen die normaal in juni 2021 in Rome zouden plaatsvind­en, werden met een jaar uitgesteld.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium