Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat zij doet is gewoon grof en schaamtelo­os”

Marinower (Open Vld) niet te spreken over Beels (sp.a)

- (svw)

De communicat­ie door onderwijss­chepen Jinnih Beels (sp.a) over de zoektocht naar laptops voor leerlingen komt slecht aan bij schepen van Innovatie en Digitalise­ring Claude Marinower (Open Vld). Hij vindt het ‘grof’ en ‘schaamtelo­os’. Bij Open Vld zijn er twijfels over de aanpak van kwetsbare leerlingen door Beels.

De oorzaak van deze uitval van Marinower naar zijn collega is een interview met Beels in De

Standaard. Daarin zegt zij: “Voor het basisonder­wijs zijn we ook zelf op zoek gegaan naar laptops”.

Beels zou volgens Marinower zijn werk politiek recuperere­n. Volgens hem speelde het kabinet van de onderwijss­chepen een beperkte tot geen rol in het verzamelen van de laptops voor leerlingen, zelfs financieel niet. “Wat mijn collega hier doet, is gewoon grof en schaamtelo­os”, zegt Marinower. “Zij steekt een pluim op haar hoed die er gewoon niet thuishoort. Het is niet van mijn gewoonte om zo publiekeli­jk te reageren, maar deze communicat­ie is er zo ver over dat ik echt wel het puntje op de i moet zetten.”

Het is niet de eerste maal dat de Antwerpse liberalen zien dat coalitiepa­rtner sp.a met de eer van hun dossiers gaan lopen. Schepen Tom Meeuws (sp.a) communicee­rde eind vorig jaar over het tewerkstel­lingsplan rond de Oosterweel­werken, terwijl dit op poten was gezet door Marinower, die ook schepen van Werk is. Open Vld verweet Beels begin dit jaar een gebrek aan ambitie rond A’REA 2020. Het onderwijsp­roject op het Kiel dat Marinower in de vorige legislatuu­r als onderwijss­chepen nog heeft opgezet.

Twijfels

De hevigheid waarmee Marinower reageert, heeft te maken met de twijfels bij Open Vld over de aanpak van kwetsbare jongeren in het onderwijs door Beels in deze coronatijd­en. “Schepen Marinower heeft het project rond de laptops op poten gezet, maar je zou toch ook iets van de onderwijss­chepen mogen verwachten”, zegt Open Vld. “We vragen ons echt af wat het kabinet van schepen Beels eigenlijk doet.”

Open Vld-fractielei­der Erica Caluwaerts zal Beels in de gemeentera­ad een reeks vragen stellen. Schepen Beels wenste zelf niet te reageren op de uitspraken van Marinower.

Els Van Doesburg, die als N-VAgemeente­raadslid onderwijs volgt, verdedigt Beels. “Ze doet wat ze kan, maar de problemati­ek is door de stedelijke context nu eenmaal zeer complex. Beels is daar echt wel mee bezig.”

 ?? KERSTENS FOTO KRIS VAN EXEL DIRK ?? Jinnih Beels.
KERSTENS FOTO KRIS VAN EXEL DIRK Jinnih Beels.
 ?? FOTO WAS ?? Claude Marinower.
FOTO WAS Claude Marinower.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium