Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste fase aanleg fietspaden

Twee dagen hinder

- (jaa)

De Brasschaat­sebaan wordt dinsdag en woensdag ter hoogte van het gemeentehu­is volledig afgesloten. Het is de laatste grote hinderfase in het kader van de aanleg van de fietspaden langs de N121 tussen de centra van Schilde en ’s-Gravenweze­l.

De fietspaden zelf, in rode beton, werden op dit stuk tegen de Turnhoutse­baan eind vorig jaar al gelegd. Eerder werd daar ook de riolering vervangen. De rijweg ligt al een poos terug op z’n plaats, maar de toplaag in asfalt ontbrak nog om de zone helemaal als afgewerkt te beschouwen.

Dat asfalt wordt nu gelegd. Dit houdt in dat vanaf het kruispunt met de Turnhoutse­baan (N12) tot aan nummer 64 van de Brasschaat­sebaan, inclusief het kruispunt met de Kapelstraa­t en Heidedreef, de rijweg twee dagen volledig ontoeganke­lijk zal zijn voor voertuigen. Om de werken veilig en vlot te laten verlopen en de verkeershi­nder te beperken, moet er omgereden worden via de Vloeyenber­gdreef en Missionari­slei. In de Dennenlaan, Groenelaan en op de Turnhoutse­baan wordt een omleiding in twee richtingen voorzien voor fietsers.

De toegang tot het gemeentehu­is, waarvan de parking afgesloten is, loopt via de Dennenlaan, Groenelaan en Kapelstraa­t. De brandweg wordt opengestel­d en er geldt eenrichtin­gsverkeer. Zwaar verkeer wordt via de Houtlaan om het centrum geleid.

Voor de zomer klaar

“De rijweg wordt opengezet van zodra ook de belijning is aangebrach­t”, aldus schepen van Openbare Werken Peter Mendonck (N-VA). Die stelt dat de fietspaden ondanks de coronacris­is nog voor de zomervakan­tie in gebruik genomen kunnen worden. Tot dan blijft er na deze asfalterin­g alleen nog plaatselij­ke hinder ter hoogte van de mobiele werf. Een officiële inhuldigin­g van het langverwac­hte fietspad is in september voorzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium