Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In deze tijden moet je creatief zijn”

Werner Leysen van dansschool Pivolté geeft virtueel les aan meer dan negenhonde­rd leerlingen

- JAN BRYS

Dansschool Pivolté, aan de Oude Baan in het centrum van Brasschaat, biedt de leerlingen een reeks lessen aan via een digitaal platform.

De school werkte voor de paasvakant­ie al met vooraf opgenomen danslessen. “Maar we merkten dat veel van onze leerlingen dat toch maar niets vonden. Ze misten een beetje de verbondenh­eid met het gebeuren. Daarom zijn we begonnen met een virtueel lessenroos­ter aan te bieden via het medium Zoom. We hebben een aangekocht account beveiligd en via onze Pivolté Drive kunnen we de ouders en de dansers dan toegang verschaffe­n. Die beveiligin­g is nodig om te voorkomen dat de lessen elders worden gefilmd en gebruikt”, legt directeur Werner Leysen uit.

Lessenroos­ter

“In deze tijden moeten we creatief zijn. De variatie in het aanbod is hetzelfde gebleven. Maar alles wordt nu vanuit één locatie gegeven. We hebben een lessenroos­ter voor twee weken opgesteld. Ik begin met een aantal kleuters en na mijn les komt een andere leerkracht die voor een andere groep les geeft. De leerlingen loggen in en ik kan zien wie er allemaal aan het volgen is. Het is voor mij ook allemaal nieuw, maar ik heb alvast de indruk dat het werkt. Als de lockdown binnen het onderwijs nog lang duurt, dan zullen we later ook de lessen openstelle­n voor nieuwe dansers en geïnteress­eerden van buitenaf”, gaat Leysen verder.

Veel kinderen hebben nood aan feedback. Ook daaraan wordt gedacht. “Ik kan de les ven stopzetten en met de leerlingen in gesprek gaan. Ze hebben dan de gelegenhei­d om vragen te stellen. Ik kan er ook voor zorgen dat ik hen kan zien om aanwijzing­en te geven”, zegt de dansleraar die opmerkte dat er een veertigtal leerlingen klaarstond om zijn eerste les te volgen.

Voor Pivolté is de maand mei een van de belangrijk­e maanden van het jaar. De school geeft dan ieder jaar een grote show. Die valt dit jaar natuurlijk in het water. “Financieel is dat een streep door de rekening. De show uitstellen naar het najaar heeft geen zin, omdat je dan met nieuwe groepen werkt. Normaal gezien brengen we ook een show tijdens de 11 julivierin­g. Maar dat is dit jaar ook hoogst onzeker”, voegt Werner Leysen er nog aan toe.

 ?? FOTO'S SETH SAS, VICTORIANO MORENO ??
FOTO'S SETH SAS, VICTORIANO MORENO
 ??  ?? Twee leerlingen volgen de les van Werner Leysen via de webcam.
Twee leerlingen volgen de les van Werner Leysen via de webcam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium