Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mechels marketingb­edrijf Supremia legt de boeken neer

Alle 67 personeels­leden verliezen hun job na faillissem­ent

- WARD BOSMANS

Het Mechelse marketingb­edrijf Supremia heeft gisteren de boeken moeten neerleggen. De ondernemin­gsrechtban­k van Antwerpen, afdeling Mechelen, verklaarde het bedrijf aan de Hanswijkva­art failliet. De 67 medewerker­s worden ontslagen.

Supremia was tot een jaar geleden gekend onder de naam Gemaco, wat stond voor General Marketing Concepts. In april 2019 wijzigde de naam naar Supremia. De holding bestaat uit verschille­nde kleinere bedrijfjes en zelfs enkele buitenland­se filialen. Supremia ondersteun­t merken met concepten, producten, design, service en logistiek. De rechtbank verklaarde niet alleen de holding Supremia failliet, maar ook de dochterbed­rijven Mellifera Holding, BSweet en GEM-X.

Geruchten

Bij Supremia werken 67 mensen. Nadat er eind vorige week al geruchten waren over een dreigend faillissem­ent, kregen we het voorbije weekend van een werknemer de bevestigin­g. Gisteren viel het doek definitief. Volgens curator Gerry Verschuren zullen alle 67 werknemers hun job verliezen. “Voor alle duidelijkh­eid, het zijn alleen de Belgische vennootsch­appen die in faillissem­ent gaan. Er is ook geen intentie om een doorstart te maken”, legt de curator uit. “Het is nog niet duidelijk wat er met de buitenland­se dochterond­ernemingen zal gebeuren. Meestal is het geen goed teken als de moederhold­ing failliet gaat.”

Vandaag heeft Verschuren een eerste meeting met de directie van Supremia en dan is er wellicht meer duidelijkh­eid. Voor ons was de directie voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. Het is dus ook niet te zeggen of de coronacris­is iets te maken heeft met het faillissem­ent.

 ?? FOTO WARD BOSMANS ?? De 67 medewerker­s van Supremia worden allemaal ontslagen.
FOTO WARD BOSMANS De 67 medewerker­s van Supremia worden allemaal ontslagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium