Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u dat er zo snel mogelijk een exitplan op tafel moet liggen? En hoe zou dat er dan moeten uitzien?

-

Geen dagtoerist­en aan zee

Ik vind dat alle winkels, restaurant­s en bedrijven weer mogen openen. De nodige afstand moet bewaard worden. De burgers en winkeliers moeten daar correct mee omgaan. Er moeten strenge controles uitgevoerd worden. Boetes moeten kunnen uitgeschre­ven worden en sluitingen moeten tot de mogelijkhe­den behoren. Er mogen dit jaar geen grote bijeenkoms­ten zijn. Dat betekent dus: geen theater of optredens. Dagtoerist­en aan zee zijn ook uitgeslote­n.

Een bijeenkoms­t met maximum tien personen moet wel kunnen. Op die manier kunnen families weer samenkomen. De nodige afstand moet altijd bewaard worden.

MAI VOCHTEN, MALLE

Rekening

Natuurlijk moet er een exitplan komen. Je kunt ons leven niet stilleggen zonder enig vooruitzic­ht. Ik vind dat onze politici zeer afwezig zijn, onze premier in het bijzonder. Ze verschuile­n zich achter de virologen. Aan domme ideeën is er geen gebrek. Kijk maar naar de maatregel voor bezoeken in woonzorgce­ntra en welke winkels wel mogen openen en welke niet.

Als ook de zomervakan­tie ons afgepakt wordt, zullen de politici de rekening gepresente­erd krijgen bij de nieuwe verkiezing­en. Mensen gaan dit niet vergeten.

JOS MAES, MOL

Niet in de val trappen

Ik begrijp dat de nood aan versoepeli­ng hoog is. Maar we mogen niet in de val trappen om de maatregele­n te snel af te bouwen.

Het is belangrijk dat de strategie eerst binnenskam­ers goed besproken wordt, ook met betrokkene­n uit de verschille­nde sectoren. Pas dan kan er gecommunic­eerd worden. Dit lijkt me aangewezen om chaos, onduidelij­kheid en onzekerhei­d te vermijden.

Het stappenpla­n moet voldoende tijd bieden om de nieuwe maatregele­n te implemente­ren. Misschien is het beter om nog een weekje langer strenge maatregele­n toe te passen. Liever dit dan dat we opnieuw in quarantain­e moeten. Haast en spoed is zelden goed.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Colora

Filialen van Brico zijn opnieuw geopend. Je kunt in die winkels verf aankopen. Ik vraag me af waarom verfwinkel­s zoals bijvoorbee­ld Colora niet mogen openen. Hetzelfde geldt voor bloemenwin­kels. Tuincentra mogen wel opnieuw de deuren openen. Welke slimme knul is hiervoor verantwoor­delijk?

Ik vind dat alle winkels zo snel mogelijk opnieuw moeten openen. Social distancing moet gewoon toegepast worden.

GERARD GOOSSENS, WILRIJK

Logistiek zijn we niet klaar

Een exitplan moet er pas komen op het moment dat de deskundige­n er de tijd rijp voor achten. Niet wanneer politici vinden dat ze ermee in het nieuws moeten komen. Eerst moeten de gezondheid­scijfers verbeteren. Als er een tweede uitbraak zou komen, zijn we nog verder van huis. Vergeet niet dat we logistiek niet klaar zijn voor een exitplan. Maskers, beschermen­de kledij en testen zijn niet voorradig. Focus toch eerst op die zaken.

PATRICIA PEETERS, ANTWERPEN

 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium