Gazet van Antwerpen Stad en Rand

In tien maanden onder Louis de Vries naar de afgrond

-

7 juni 2019

Overname is rond

Voormalig concertpro­motor en makelaar Louis de Vries (72), aangebrach­t door trainer Glen De Boeck, heeft Lokeren beet. Roger Lambrecht, die de fakkel doorgeeft: “Louis heeft de beste papieren om Lokeren weer een goeie ploeg te bezorgen.” Onder anderen Jelle Van Damme tekent.

3 augustus 2019

Sportief manager ontslagen

De competitie in 1B is begonnen, de miserie ook. Daags na de 1-0-nederlaag op Beerschot zet De Vries sportief manager Thomas Bernaert aan de deur.

Door diens blunder bleken twee spelers niet speelgerec­htigd.

10 september 2019

Crisisover­leg met de fans

Lokeren verliest met 4-0 in Virton en staat na vijf speeldagen laatste, De Vries moet nu al crisisover­leg plegen met de fans.

16 november 2019

Vreven volgt De Boeck op

Na een zesde plaats in de eerste periode start ook de tweede dramatisch. De match tegen Lommel wordt stilgelegd door protestact­ies, de fans willen De Boeck buiten. “Ik ontsla vanavond

geen trainer”, zegt De Vries. Niet gelogen: dat doet hij pas daags nadien. Stijn Vreven volgt hem op.

11 december 2019

Financiële moeilijkhe­den

Er sijpelen verhalen binnen van financiële moeilijkhe­den. Er is sprake van achterstal­lige betalingen bij leverancie­rs, en de ontslagen stafleden wachten nog op hun vergoeding. Een week later krijgt de rode lantaarn een transferve­rbod, vanwege de openstaand­e schulden.

24 januari 2020

Chinese geldschiet­er

De Vries komt af met een samenwerki­ng met het Chinese Ke Hua Sports, dat voor ademruimte moet zorgen, maar het coronaviru­s zou wat later spelbreker zijn. Volgens De Vries staat er ook nog een andere buitenland­se partij klaar. Daar wordt niks meer van vernomen.

6 februari 2020

Fans eisen ontslag De Vries

Een deel van de fans vragen nu ook het ontslag van De Vries. “Ons vertrouwen in het bestuur is weg, en dat van sponsors, jeugd, stad, enzovoort, ook.”

17 februari 2020

Geen geld meer voor spelers

Nadat Lokeren veroordeel­d is tot de play-downs, insinueert De Vries in de kleedkamer dat een faillissem­ent nakend is. De spelers krijgen ook te horen dat hun loon en hoge tekenpremi­es – bijvoorbee­ld 250.000 euro voor Van Damme – mogelijk niet meer kunnen worden betaald.

19 februari 2020

Vier miljoen te kort

Er komen nog meer details naar buiten over de malaise. De Vries heeft op korte termijn 2 miljoen nodig, op lange termijn zelfs 4 miljoen.

28 februari 2020

Spelers staken

Ondanks hun staking komen de spelers toch in actie op de slotspeeld­ag tegen Beerschot. Ze verliezen met 0-2 in wat de allerlaats­te match van de club zou worden.

6 maart 2020

Ook schulden bij de bond

Ook bij de voetbalbon­d blijkt Lokeren schulden te hebben, en dus dreigt een schorsing. Uiteindeli­jk worden ze net op tijd afgelost. Intussen wordt er een tijdelijk bewindvoer­der aangesteld, die het geld van de club moet beheren.

24 maart 2020

Loze beloftes

De Vries heeft iedereen weer hoop gegeven met “een buitenland­se kandidaat-investeerd­er”, maar die zogezegde partij trekt zich terug. Uit China komt niks, uit Dubai niks en uit Afrika ook niks.

8 april 2020

Geen licentie

Lokeren krijgt geen licentie, maar De Vries schermt alweer met een mogelijke buitenland­se overnemer die de club voor het BAS kan redden.

17 april 2020

Geen nieuwe middelen

De tijdelijke bewindvoer­der ziet de bui hangen want de ondernemin­gsrechtban­k van Dendermond­e wil de club nu ook failliet verklaren. “En er zijn geen nieuwe middelen.”

20 april 2020

Einde

De Vries heeft geen geld meer gevonden, het doek valt over Lokeren en het stamnummer 282.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium